”A Song For You” er en all-time favorite

”A Song For You” er en all-time favorite

Foto: Pressefoto

Den danske jazzkomponist- og pianist Søren Bebe, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, har allerede mødt bred anerkendelse herhjemme. Han har udgivet i alt 15 albums, turneret i både Europa og USA og modtaget flere legater fra Statens Kunstfond. Hans seneste soloudspil ”A Song For You” ligger i denne uge nummer 5 på VoxHot-listen med 664.040 unikke likes*.

Selvom Bebe som regel dyrker jazzen, viser vores musikanalyse, at størstedelen af lytterne kategoriserer nummeret som klassisk musik. Analysen viser desuden, at omtrent en fjerdedel af befolkningen jævnligt lytter til klassisk musik, og ”A Song For You” er dét klassiske udspil, der gennem tiden har fået den bedste respons af de adspurgte lyttere i VoxHot Musiktest.

Søren Bebe_Klassisk All time VoxHot

Sammenlignet med numre i andre genrer, ligger udspillet også højt på ’All Time’-listen, og danskernes begejstring for nummeret er ikke svær at forstå. ”A Song For You” er bestemt en beundringsværdig bedrift. I sit klaverspil veksler Bebe på smukkeste vis mellem dur og mol, og hans melodier er på én gang simple og uforudsigelige. Nummeret lyder af kærlighedens op- og nedture, og Bebe viser sig gennemgående som en ekstremt habil musiker. Måske er det netop derfor, at ikke én eneste lytter har reageret negativt – hverken på musikkens overordnede kvalitet, på produktionen af nummeret eller på Bebes tekniske evner.

Søren Bebe band

”A Song For You” rammer bredt

Hvis man via VoxHot-listens værktøj kombinerer filtrene ’This Month’ med henholdsvis ’Best Band’, ’Best Concert’ og ’Best Sound’ viser det sig, at ”A Song For You” i denne måned ligger nummer to på alle tre parametre. Dette på trods af, at 54 % af de adspurgte lyttere svarer, at de normalt ikke lytter til klassisk musik. Hele 30 % vil gerne høre Bebes udspil opført live, og på dette punkt overgås nummeret dermed kun af Jacob Dinesens ”Into Your Arms”, der endda tilhører en genre, som flere danskere lytter til – rock.


Søren Bebe denne måned best concert


Særligt den modne del af befolkningen synes godt om ”A Song For You”. Hele 56 % af dem, der er vilde med nummeret, er over 60 år gamle. 32 % af de positivt stemte lyttere bor desuden i København, men Bebe har også tiltrukket sig positiv opmærksomhed i de resterende regioner. 24 % af dem, der kan lide nummeret, bor i Midtjylland, og 20 % kan findes i Syddanmark.

Bebes seneste udspil er et både yndigt og underfuldt stykke musik, der på trods af sit vemodige udtryk langt fra bedrøver lytteren. Ganske velfortjent har den talentfulde musiker formået at ramme en bred målgruppe med ”A Song For You”.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

Søren Bebe på VoxHot uge 49

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Tue West