”A Song For You” er en all-time favorite

”A Song For You” er en all-time favorite

Foto: Pressefoto

Den danske jazzkomponist- og pianist Søren Bebe, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, har allerede mødt bred anerkendelse herhjemme. Han har udgivet i alt 15 albums, turneret i både Europa og USA og modtaget flere legater fra Statens Kunstfond. Hans seneste soloudspil ”A Song For You” ligger i denne uge nummer 5 på VoxHot-listen med 664.040 unikke likes*.

Selvom Bebe som regel dyrker jazzen, viser vores musikanalyse, at størstedelen af lytterne kategoriserer nummeret som klassisk musik. Analysen viser desuden, at omtrent en fjerdedel af befolkningen jævnligt lytter til klassisk musik, og ”A Song For You” er dét klassiske udspil, der gennem tiden har fået den bedste respons af de adspurgte lyttere i CEM MusicTest.

Søren Bebe_Klassisk All time VoxHot

Sammenlignet med numre i andre genrer, ligger udspillet også højt på ’All Time’-listen, og danskernes begejstring for nummeret er ikke svær at forstå. ”A Song For You” er bestemt en beundringsværdig bedrift. I sit klaverspil veksler Bebe på smukkeste vis mellem dur og mol, og hans melodier er på én gang simple og uforudsigelige. Nummeret lyder af kærlighedens op- og nedture, og Bebe viser sig gennemgående som en ekstremt habil musiker. Måske er det netop derfor, at ikke én eneste lytter har reageret negativt – hverken på musikkens overordnede kvalitet, på produktionen af nummeret eller på Bebes tekniske evner.

Søren Bebe band

”A Song For You” rammer bredt

Hvis man via VoxHot-listens værktøj kombinerer filtrene ’This Month’ med henholdsvis ’Best Band’, ’Best Concert’ og ’Best Sound’ viser det sig, at ”A Song For You” i denne måned ligger nummer to på alle tre parametre. Dette på trods af, at 54 % af de adspurgte lyttere svarer, at de normalt ikke lytter til klassisk musik. Hele 30 % vil gerne høre Bebes udspil opført live, og på dette punkt overgås nummeret dermed kun af Jacob Dinesens ”Into Your Arms”, der endda tilhører en genre, som flere danskere lytter til – rock.


Søren Bebe denne måned best concert


Særligt den modne del af befolkningen synes godt om ”A Song For You”. Hele 56 % af dem, der er vilde med nummeret, er over 60 år gamle. 32 % af de positivt stemte lyttere bor desuden i København, men Bebe har også tiltrukket sig positiv opmærksomhed i de resterende regioner. 24 % af dem, der kan lide nummeret, bor i Midtjylland, og 20 % kan findes i Syddanmark.

Bebes seneste udspil er et både yndigt og underfuldt stykke musik, der på trods af sit vemodige udtryk langt fra bedrøver lytteren. Ganske velfortjent har den talentfulde musiker formået at ramme en bred målgruppe med ”A Song For You”.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af CEM MusicTest.

Søren Bebe på VoxHot uge 49

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk