Alex Vargas giver publikum det, de ønsker


Alex Vargas

Foto: Seth Nicolas / Pressefoto


Voxmeter har kørt Alex Vargas’ nye single ”What You Wish For” igennem musikanalyseværktøjet VoxHot Musiktest. De danske musiklyttere er vilde med ham. Faktisk er Vargas strøget til tops på denne uges VoxHot-liste med ikke mindre end 1 million potentielle danske fans, og han ligger på en 6. plads blandt samtlige testede artister på VoxHot.

Lyt mens du læser musikanalysen

Fra UK til DK

Den 31-årige singer-songwriter har allerede en lang musikalsk løbebane bag sig og har høstet millioner af plays på Spotify. For ikke længe siden, var hørsholmeren dog mest kendt i udlandet, nærmere betegnet UK, hvor han spillede sig varm i sine 20’ere og blev mester til sit håndværk.

Men Vargas er ikke kun kendt i UK. Sangskrivningstalentet har også pustet ild i gløderne i hjemlandet, Danmark. På meget kort tid er Vargas gået fra at spille på små spillesteder til at spille på Smukfest, i Royal Arena og i det nyligt genåbnede K.B. Hallen.

DK som legeplads

At Vargas kan sin sangskrivning ud til fingerspidserne, kan ses på den feedback, han får fra lytterne, der er indsamlet via Voxmeters værktøj VoxHot Musiktest. ”What You Wish For” er nemlig, hvad intet mindre end en million danskere ønsker sig. Hvis man synes, at det er mange mennesker, er det interessant at pointere, at Vargas har potentiale til at komme endnu længere ud.

Tallene fra VoxHot Musiktest dokumenterer nemlig, at Vargas holder et enormt stort publikumsfelt i måske-zonen, de såkaldte semi-fans. Et felt, der i hans tilfælde gør nærmest resten af landet (79%) til en legeplads, hvor han kan videreudvikle sin fanbase. Spørgsmålet er bare: hvordan?Alex Vargas VoxHot Musiktest Map

VoxHot Musiktest giver artister og pladeselskaber øjne for detaljerne

Selvom Vargas allerede har bevist sig på den danske scene – og høstet sin del af airplay i den danske radio – kan en kunstner af hans kaliber, der først har bevist sig på ét marked og nu søger at trone et andet, benytte resultaterne fra VoxHot Musiktest. Resultaterne kan bruges til at finde ud af, hvor der præcist bør sættes ind.

Et af punkterne, der kan arbejdes strategisk med, er koncertvirksomhed. Med resultater fra VoxHot Musiktest kan artisten krydse lytterens feedback på, hvorvidt de vil høre musikken live til koncert med informationen om, hvor ofte de rent faktisk går til koncert.

Tallene fra denne uges måling viser f.eks., at selvom 35% af det positivt stemte lytterpanel gerne vil se Vargas live (hvilket er ca. dobbelt så mange som gennemsnittet for samtlige testede artister på VoxHot), siger 86% også, at de kun går til koncert en gang hvert halve år eller mindre. Denne information er både nyttig for artisten selv og for artistens musikselskab.Vil Vargas cementere sin position som et uundgåeligt nationalt stortalent, kan han med fordel satse på at spille på de store årlige festivaler – for det er der, størstedelen af hans fans befinder sig. Omvendt kan han vende scenariet på hovedet og bruge testresultaterne til at finde ud af, hvor i landet han har færrest fans, og forsøge at vinde flere ved at spille intensivt i disse områder. En ting er sikkert; Vargas kan uden tvivl begge dele.

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler


Klaptrae
Woodpecker