Alphabeat spreder stadig fest og glædeVoxmeter har i denne uge testet Alphabeats spritnye single ”Shadows” for at se, hvad et repræsentativt og uvildigt udsnit af danskerne siger til udspillet, der kommer ovenpå hele seks års pause fra bandet.

Lyt mens du læser musikanalysen

Det seks mand (og kvinde) store orkester fra Silkeborg, der tog alle ved storm med deres kæmpehit ”Fascination” i midten af 00’erne, har siden tryllet en masse øregodter ud af ærmet. Her tæller numre som ”10.000 Nights”, ”The Spell” og ”Vacation”, der ikke blot blev danske hits, men klarede sig fremragende i udlandet. Nu er gruppen tilbage efter hele seks års pause med nummeret ”Shadows” og en ny plade i horisonten, der udkommer senere i år. Den nye single handler om at holde skyggesiderne på afstand, og det må man i den grad sige, at det gendannede Alphabeat gør. Lytterne har nemlig placeret bandet på en 4. plads på ugens VoxHot-liste.

”Shadows” appellerer til 30+

De danceable toner i ”Shadows” rammer plet hos ca. 720.000 lyttere i Danmark. Ifølge VoxHot Musiktest hører disse lyttere overvejende til det modne publikumssegment. Her er hele 93% af nummerets fans over 30 år, mens de unge under 30 år kun fylder 7%.
Til gengæld er der i det unge segment proportionelt flest ikke-fans, hele 14%. Altså er Alphabeat, på trods af deres ungdommelige energi, ikke nede med ungdommen som sådan. Dette underbygges også af, at ”Shadows” lokker et større segment, der stadig holder fast i CD’en som foretrukken musikplatform (30%).

Alphabeat - Målgruppe alder

De røde tal udebliver

På det musikalske plan får bandet en god krammer af lytterne. Alphabeat ligger 9% højere i kategorien ‘Band/Orkester’ end gennemsnittet for samtlige testede artister på VoxHot, og de røde tal udebliver – dvs. ingen eller meget få lyttere tilkendegiver, at de ikke kan lide musikken.

Samme tendens ser man på lytternes feedback på forsangerne Stine Bramsens og Anders SG’s vokaler. Selvom vokalarbejdet vurderes som lidt over gennemsnitligt, støder det ingen fra sig. Bandet har til gengæld helt styr på deres lyd/mix – og dette aspekt er måske vigtigt taget i betragtning, at samlet set 43% af Alphabeats potentielle fans hører musik i mindst 3 timer dagligt.
Alphabeat - lytning per dag

Hørt før – god eller dårlig ting?

28% af lytterne tilkendegiver dog, at nummeret lyder som noget de har høre før, og ”Shadows” vurderes da også 6% under gennemsnittet for sin originalitet. Dette kan selvfølgelig både være godt og skidt – men i Alphabeats tilfælde er det nok godt. Alphabeat behøver ikke at genopdage den dybe tallerken på deres længeventede comeback udspil, men snarere komme med en venlig påmindelse om, at de stadig er klar til at fyre den af med deres publikum. Og det er lige, hvad de gør. De positivt stemte lyttere tilkendegiver nemlig, at de oplever både glæde (73%) og kommer i feststemning (70%), når de hører ”Shadows”. Det er selvfølgelig denne humørspredende energi, man kender Alphabeat for og vil have meget mere af.
Alphabeat - Stemning i musikken

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker