Astrid S nye nummer ’Emotion’ ligger nr. 5 på VoxHot i uge 42


Astrid S nye nummer ’Emotion’ ligger nr. 5 på VoxHot i uge 42

Den unge norske sangerinde Astrid Smeplass, der i kunstnersammenhæng går under navnet Astrid S, er efterhånden et kendt navn i Norge. Som barn deltog hun i det norske børnemelodigrandprix, som teenager var hun med i den norske version af X Factor, og som 18-årig signede hun med det store amerikanske label Universal.

 
Nu er Astrids nye nummer ’Emotion’ strøget ind på en 5. plads på VoxHot-listen i uge 42. Ifølge markedsanalysen synes over en halv million danskere rigtig godt om Astrids nye nummer.
Analysen viser, at ’Emotion’ er særdeles egnet til radioen. Op mod halvdelen af danskerne vil gerne høre nummeret i radioen – og det gælder både de lavfrekvente musiklyttere og musiknørderne, der hører musik mere end fire timer dagligt.


Musiklytning per dag lyttere til Emotion

Den lyttergruppe, der synes bedst om ’Emotion’, er kvinder under 30 år. Dog er over halvdelen af dem, der er fan af nummeret, mellem 30 og 59 år. Heraf er 77 % kvinder. Astrids fans tilhører ifølge analysen den lyttergruppe, der primært hører musik på streamingtjenester og YouTube. Afspilninger på streamingtjenester er et vigtigt parameter for nutidens musikere, idet deres succes er afhængig af, at de bliver tilvalgt på streamingtjenesternes favoritlister.

Musikplatform lyttere af Emotion

Ifølge analysen går Astrids fans sjældnere til koncerter end den gennemsnitlige dansker. Tre ud af fire dem, der ud fra analysen kan karakteriseres som fan af Astrids nye nummer, går kun til koncert en gang om året. Det er altså ikke på scenen, at et nummer som ’Emotion’ kan forventes at tiltrække publikum.

Danskerne er især vilde med Astrids vokal på ’Emotion’, mens bandet og mixet rangerer lidt lavere efter lytternes smag. Dette bliver bekræftet, når man læser lytternes kommentarer til nummeret, hvor mange er glade for vokalen, men giver bandet mindre positiv feedback. En lytter skriver bl.a.: ”Vokalen var super og skal have lov til at blive hørt. Irriterende med den elektroniske basgang, der overdøver vokalen.” Dog ligger den samlede vurdering af bandet og mixet over gennemsnittet af alle Voxmeters hidtidige musiktests.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken.
Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.


Astrid S 5 plads uge 42 VoxHot

 

 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker