Australsk singer-songwriter knuselskes af de modne fans

Dean Lewis udgav sin første single ”Waves” i 2016, der dengang både modtog platin og blev en del af soundtracket på populære serier som Suits og Greys Anatomy. Siden er karrieren gået stødt fremad. Sangeren fra ”down under” er nu klar med en ny single; kærlighedssangen ”7 Minutes”, der tyder på at blive et ligeså stort hit som sine forgængere. Men hvad siger de danske lyttere til nummeret?

Uforløst kærlighed rammer ca. en million danskere

Voxmeter har analyseret ”7 Minutes” ved hjælp af musikanalyseprogrammet CEM MusicTest, hvor et repræsentativt udsnit af de danske lyttere udtrykker deres mening om og giver råd til musikken. Her siger 17% af lytterne, at kærlighedsnummeret går rent ind hos dem, hvilket svarer til ca. en million danskere. Dermed befinder nummeret sig også blandt de mest populære på VoxHot-listen i januar måned.

Dean Lewis

”7 Minutes” er oplagt til afslapning

Ifølge CEM MusicTest kan sangens succes blandt andet skyldes, at lytterne forbinder ”7 Minutes” med stemninger som kærlighed, glæde og ømhed. Dette går fint i spænd med sangens tema, der er uforløst kærlighed og at miste den, man elsker. Der er ingen negative tilbagemeldinger på instrumenteringen, hvilket gør sangen mere lyttervenlig end gennemsnittet. Faktisk mener 69% af lytterne, at dette bittersøde nummer er ganske afslappende.

Dean Lewis har fat i det stærke radiolyttersegment

”7 Minutes” vurderes til at have 10% mere radiotække end gennemsnittet af samtlige testede numre på VoxHot-listen. CEM MusicTest dokumenterer samtidig, at sangen ville kunne klare sig glimrende i radioen fra tidlig morgen og ud på eftermiddagen – men kan faktisk spilles døgnet rundt. Det er et stærkt radiolyttersegment, der ønsker at høre sangen, for 35% af de positive testlyttere hører radio minimum 3-4 timer hver dag.

Find det rette segment med CEM MusicTest

CEM MusicTest røber vigtige aspekter om musiklytterens vaner, herunder også de potentielle fans’ demografiske sammensætning. Ofte taler analysernes resultater med hinanden. Man kunne spørge sig selv: hvilket segment hører radio i fire timer om dagen eller derover – og har i større grad stadig CD (22%) blandt deres foretrukne musikmedier?

”7 Minutes” finder primært sine fans blandt modne kvinder

En stor andel af nummerets fans (44%) befinder sig i det modne segment, det vil sige aldersgruppen 60+. Sangens direkte tiltaleform og tekster som ”If I came back, will you still be there?” går betydeligt klarere ind hos kvinder end hos mænd. Faktisk hitter Dean Lewis’ melankolske bud på temaet ”the one that got away” primært hos det kvindelige køn, der udgør ikke mindre end 63% af den potentielle fanskare.


CEM MusicTest kortlægger musikmarkedet

Dean Lewis er Voxmeters benchmark med internationale kunstnere, der giver et indblik i, hvordan de klarer sig i test i forhold til de nationale – og på hvilke parametre. CEM MusicTest er et godt værktøj for musikselskaber – også udenlandske – til at få øje på deres artisters målgruppe og give klare anvisninger til, hvordan de kommer bedst ud på et nyt marked.

I Dean Lewis’ tilfælde har CEM MusicTest f.eks. dokumenteret, at ”7 Minutes” har potentiale til at ramme ca. en million danskere, at den med fordel kan spilles på radioplaylisterne døgnet rundt, og at der er god grund til at bringe et fysisk salg ind i marketingsplanen for Danmark.

Resultaterne er blot et lille udsnit af, hvad CEM MusicTest kan hjælpe musikselskaberne med. Vigtigst er det, at testen er baseret på et uvildigt lytterpanel, der er et repræsentativt udsnit af hele den danske befolkning. Med andre ord går CEM MusicTest direkte til lytterne – og dermed musikforburgerne – for at finde ud af, hvad de gerne vil have, samt sandsynliggøre hvorfor.

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

På Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab CEM MusicTest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi CEM MusicTest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk