Barbara Molekos viser sin unikke lyd i “Den Uendelige Nat”

Barbara Moleko

Foto: Pressefoto

”For jeg føler at
Den uendelige nat
Sætter sine spor i mig
Og det viser sig
At jeg virkelig er
Alene her”
Lyrics fra Den Uendelige Nat

Sådan synger Barbara Moleko på sin seneste single ”Den Uendelige Nat”, som for tiden ser ud til at henrykke de danske lyttere.

Udspillet ligger i denne måned nummer 2 på VoxHot-listen, og det har fået hele 757.112 unikke likes*. Der er noget usædvanligt selvsikkert over Molekos lyd, og dette er da heller ikke overraskende, for den unge sangerinde og sangskriver har længe dyrket musikken. I en alder af kun 12 år skrev hun sin første sang, og i 2012 udkom debutalbummet Lykken Er…. I 2015 var ”Gør Mig Lykkelig” fra opfølgeren Bapsz det mest spillede nummer på både P3 og P4, og begge albums har modtaget fremragende kritikerrespons. Derudover har Moleko allerede været nomineret til flere prestigefyldte priser, herunder Gaffa Prisen, Steppeulven og en Danish Music Award.

Vores musikanalyse viser, at ”Den Uendelige Nat” på mange parametre klarer sig markant bedre end gennemsnittet, sammenlignet med de tidligere testede numre. Sangen har en samlet CEM score* på 5.442, hvor det gennemsnitlige udspil scorer 4.636. Hvor bare en femtedel af lytterne gerne ser det gennemsnitlige nummer på VoxHot-listen spillet i radioen, vil hele 33 % blive glædeligt overraskede over at tænde for ”Den Uendelige Nat”. Kun 6 % af de adspurgte lyttere bryder sig overordnet set ikke om nummeret.

Barbara Moleko - Vil høre musikken i radioen

Moleko er blandt andet inspireret af Beyoncé, Diana Ross og Billie Holiday, og disse sangerinders tilstedeværelse er at mærke i Molekos musik, men alligevel har hun bestemt fundet sin egen lyd. 18 % af de adspurgte beskriver hendes nummer som unikt, men overraskende nok svarer den samme procentdel, at ”Den Uendelige Nat” lyder som det gængse popnummer. Måske skyldes dette, at både nummerets instrumentering og opbygning er typisk for genren; baggrunden udgøres af en synthesizer, der ved begyndelsen udfører simple og sparsomme lyde og senere gradvist udfolder hele paletten. Dét, der adskiller Moleko fra den gængse popmusiker, er hendes tekster og hendes vokal.

Lyrisk kendetegner ”Den Uendelige Nat” sig ved et bedrøveligt udtryk, men alligevel fremstår nummeret overordnet set betryggende. Molekos stemme er på én gang hæs, blød og behagelig, og hendes milde vibrato er underligt lunefuld og helt igennem forførende. Hvis man ser på alle numre på VoxHot-listen, er 16 % af lytterne i gennemsnit helt tilfredse med vokalen. ”Den Uendelige Nat” klarer sig markant bedre end det gennemsnitlige nummer, da tæt på halvdelen af lytterne er utvetydigt positive over for Molekos vokal. Dertil kan det bemærkes, at ikke én eneste har svaret, at de ikke bryder sig om hendes stemme, som den kommer til udtryk på ”Den Uendelige Nat”.

Barbara Moleko - Danskernes holdning til Vokal/Sanger


Én af lytterne kommenterer, at der et rigtig godt samspil mellem Moleko og resten af bandet. En anden fremhæver orgelet og koreffekterne som lækre overraskelser, og en tredje erklærer sig så stor fan af Moleko, at det er umuligt for vedkommende at pege på en eneste svaghed på ”Den Uendelige Nat”. Det er ikke for ingenting, at den talentfulde pop- og soulsangerinde er et etableret navn i den danske musikbranche.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.


Barbara Moleko på VoxHot listen uge 46

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker