Barometertjek: De Radikale står til fremgang – og med dem står rød blok til valgsejr

Barometertjek: De Radikale står til fremgang - og med dem står rød blok til valgsejr


Blev der udskrevet valg i dag, ville flere stemme på de Radikale end ved det seneste folketingsvalg. Det viser Berlingske Barometer.
 
Det spidser til på Christiansborg.

I blå blok gnider de sig i hænderne over, at den radikale leder skaber splid i rød lejr.
Hos Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten frygter man, at Morten Østergaards forsøg på at gøre op med den stramme udlændingepolitik vil kunne spærre vejen for et muligt regeringsskifte.

Sådan skriver Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

I de seneste år har forholdet mellem S og R også været forpestet. Faktisk så forpestet, at Mette Frederiksen i juni udtalte, at hun vil forsøge at danne en ren S-regering – uden de Radikale – såfremt der bliver rødt flertal.

Radikal fremgang siden 2015

Blev der udskrevet valg i dag, kunne de Radikale se frem til at få cirka 5,8 pct. af stemmerne (plus/minus 0,7 procentpoint), viser Berlingske Barometer. Partiet er dermed gået 1,2 procentpoint frem sammenlignet med valget i 2015, hvor 4,6 pct. af danskerne valgte at sætte deres kryds ved liste B.

Det fremgår af Berlingske Barometer, der er vores vægtede gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Selv om partiet har haft fremgang, varierer meningsmålingerne dog en hel del. I en måling foretaget af Gallup 30. august lå partiet til 7,2 pct. af stemmerne. En uge senere, 8 september, havde de Radikale en vælgertilslutning på 5,5 pct. i en måling foretaget af Voxmeter.


Berlingske 09.10.18
Læs hele artiklen på Berlingske.dkLæs mere

Danskerne: Politikerne har skabt fattigdommen i Danmark