Bendtner er tiltalt for vold, Ronaldo sigtet for voldtægt og Nicki Bille anholdt. Hvad er gået galt?

Bendtner er tiltalt for vold, Ronaldo sigtet for voldtægt og Nicki Bille anholdt. Hvad er gået galt?

Arkivfotos: Cristiano Ronaldo, Nicklas Bendtner og Nicki Bille. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP // Lise Åserud/Ritzau Scanpix // Casper Christoffersen/Ritzau/Scanpix.

De er blevet anbragt på en piedestal. Er vant til succes og stor hæder. Men for nogle går det galt undervejs. De seneste år er flere professionelle fodboldstjerner – mænd, der er blevet fremhævet som idoler for børn og unge – dømt for vold.

Der er Nicklas Bendtner, som er tiltalt for at have slået og sparket en taxachauffør. Der er den tidligere landsholdsspiller, Nicki Bille, som sammen med to venner angiveligt har truet en forbipasserende med en luftpistol. Ser man til udlandet, er verdensstjernen Cristiano Ronaldo sigtet i en sag om voldtægt.

Selv om langt størstedelen af de professionelle fodboldspillere opfører sig ordentligt, bliver listen over fodboldidoler, der kommer i karambolage med loven, i disse år længere og længere. Men hvad er det, der går galt for denne gruppe af sportsidoler?

En del af forklaringen er strukturelt betonet: Antallet af professionelle fodboldspillere er steget de seneste år, og som medieforbrugere eksponeres vi for flere historier i dag end tidligere. Men også det faktum, at der er kommet flere penge i sportsverdenen, og at mange spillere i dag er meget unge, når de begynder deres professionelle karriere, spiller ind.

Et flertal af danskerne mener ikke, at Nicklas Bendtner bør få lov at trække i den rød-hvide landsholdstrøje, hvis han dømmes for vold.

Det viser en voxmeter-måling lavet for Ritzau i september – dvs. umiddelbart efter, at Nicklas Bendtner blev sigtet for vold – hvor 61,8 procent svarede, at fodboldspillere med en voldsdom ikke har noget at gøre på det danske landshold.

En holdning som den danske landstræner, Åge Hareide, deler. Så længe han står i spidsen for fodboldlandsholdet, vil ingen voldsdømte spillere være i truppen, fortalte han i september til BT.

Berlingske 24.10.18
Læs hele artiklen på Berlingske.dk

Om Livsstil & Forbrug

”Livsstil og Forbrug” er en 360 graders monitorering af danskernes civilliv. Her fortæller danskerne om deres hidtidige og fremtidige adfærd, og når det er relevant, vurderer de involverede virksomheder.

  • Fritid: Familie & venner. Fritidsinteresser. Hobby. Sportsaktivitet. Kæledyr.
  • Medieforbrug: Brug af klassiske og sociale medier og fremtidige planer.
  • Forbrug: Fødevarer. TakeAway. Tøj. Sundhed & Pleje. Radio & Tv. Bøger. Øvrigt Udstyr.
  • Oplevelser: Restaurant & Café. Rejser. Forlystelser. Seminarer, Kurser, Uddannelse.
  • Sundhed: Kostvaner. Sundhed. Mental balance.
  • Boligindretning: Møbler. Boligtilbehør. Kunst. Hvidevarer. Værktøj. Haveredskaber.

Meningsmålinger spiller en stor betydning både i den offentlige debat og benyttes flittigt af politikere, rådgivere, embedsmænd og journalister. Hos Voxmeter føler vi et stort ansvar over for danskerne i forhold til, at målingerne altid afspejler et korrekt repræsentativt billede. Derfor stiller vi strenge krav til, at stikprøven er sammensat efter videnskabeligt anerkendte principper, og at spørgsmålsformuleringer og svarmuligheder altid fremstår neutrale.

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk