Bendtner er tiltalt for vold, Ronaldo sigtet for voldtægt og Nicki Bille anholdt. Hvad er gået galt?

Bendtner er tiltalt for vold, Ronaldo sigtet for voldtægt og Nicki Bille anholdt. Hvad er gået galt?

Arkivfotos: Cristiano Ronaldo, Nicklas Bendtner og Nicki Bille. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP // Lise Åserud/Ritzau Scanpix // Casper Christoffersen/Ritzau/Scanpix.

De er blevet anbragt på en piedestal. Er vant til succes og stor hæder. Men for nogle går det galt undervejs. De seneste år er flere professionelle fodboldstjerner – mænd, der er blevet fremhævet som idoler for børn og unge – dømt for vold.

Der er Nicklas Bendtner, som er tiltalt for at have slået og sparket en taxachauffør. Der er den tidligere landsholdsspiller, Nicki Bille, som sammen med to venner angiveligt har truet en forbipasserende med en luftpistol. Ser man til udlandet, er verdensstjernen Cristiano Ronaldo sigtet i en sag om voldtægt.

Selv om langt størstedelen af de professionelle fodboldspillere opfører sig ordentligt, bliver listen over fodboldidoler, der kommer i karambolage med loven, i disse år længere og længere. Men hvad er det, der går galt for denne gruppe af sportsidoler?

En del af forklaringen er strukturelt betonet: Antallet af professionelle fodboldspillere er steget de seneste år, og som medieforbrugere eksponeres vi for flere historier i dag end tidligere. Men også det faktum, at der er kommet flere penge i sportsverdenen, og at mange spillere i dag er meget unge, når de begynder deres professionelle karriere, spiller ind.

Et flertal af danskerne mener ikke, at Nicklas Bendtner bør få lov at trække i den rød-hvide landsholdstrøje, hvis han dømmes for vold.

Det viser en voxmeter-måling lavet for Ritzau i september – dvs. umiddelbart efter, at Nicklas Bendtner blev sigtet for vold – hvor 61,8 procent svarede, at fodboldspillere med en voldsdom ikke har noget at gøre på det danske landshold.

En holdning som den danske landstræner, Åge Hareide, deler. Så længe han står i spidsen for fodboldlandsholdet, vil ingen voldsdømte spillere være i truppen, fortalte han i september til BT.

Berlingske 24.10.18
Læs hele artiklen på Berlingske.dk


Læs mere

Rekordmange får lavet nye bryster
Radioboss vil have Kijafa tilbage til Faaborg
Flere får lavet bryster: Det skal du overveje
En sund mund er vigtig for en sund krop