Bevar din stemme, Marie Key

Bevar din stemme, Marie Key

Foto: Morten Jerichau / Pressefoto

Marie Key fremmaner kærlighed og et stik af tristhed i hjertet fans med sit nyeste nummer, Det Vi Sagde, der har 850.000 danske fans.

Det Vi Sagde ligger nummer fire på Voxmeters hitliste, der baserer sig på et repræsentativt udsnit af danskerne. Mange danskere kunne godt finde på at lægge vejen indenom en Marie Key koncert til sommerens festivaler og koncerter; Næsten en tredjedel ville med sikkerhed gerne høre Det Vi Sagde til en koncert, og tilsvarende er op mod en tredjedel ikke helt sikre, men bestemt ikke afvisende.

Det Vi Sagde rammer et ungt publikum, der ikke hører de til de mest selektive musiklyttere. Til gengæld er de med på noderne. Mange får information om ny musik gennem radioprogrammer, sociale medier, venner og bekendte. De hører heller ikke til de mest aktive musiklyttere og hører sjældent musik mere end et par timer om dagen. Og den musik bestemmes af radioens morgen- eller eftermiddagsværter.

Til gengæld går fansene ofte til koncerter. Næsten en tredjedel går til koncert 2 til 5 gange per halve år, og mange fans nævner allerede at have set Marie Key live. Hendes store force er hendes særlige spæde stemme. En fan skriver bl.a.: “Jeg kan godt lide Marie Keys måde at synge på og synes ikke hun skal lave noget om, men måske en glad tekst ind imellem.” En anden fan synes dog, at nummeret ikke helt er Marie Key nok: “Lad Marie Key komme lidt mere oppe i det høje, som hun gør så godt. Hun synger meget dybt, og hun mister en anelse af sin kant.” Det er altså vigtigt for fansene, at Marie Key bliver ved med at lyde som sig selv. En fan erklærer: “Bliv ved med at være tro mod dig selv – så gør du en forskel, og så køber jeg dine udgivelser, kommer til dine koncerter og forbliver en stor fan.”


Hør nummeret og se rating