Publikum til Christopher og Rasmus Seebach.

Børnefamilierne hører også metal, punk og rap

Publikum til Christopher og Rasmus Seebach.

Foto: Gonzales Photo / Malthe Ivarsson. Gonzales. Ritzau Scanpix

Alternativ musik og børneunderholdning kan sagtens gå hånd i hånd, i hvert fald hvis man tager forældrenes musiksmag med i sine overvejelser, når der skal udarbejdes musiksegmenter. Det viser tal fra Voxmeters databank CEM Danskerne. Heri dokumenteres det nemlig, at genrerne heavy metal, punk og rap trives fint i hjem, der har mindst én 18-årig boende under eget tag.

Graf over børnefamiliernes yndlings-musikgenrer

(Q: Børn i husstanden. Svarmulighed 2; mindst én person under 18 år i husstand. Krydset med: Foretrukne musikgenrer. Stikprøve 26.000. Uge: 23. 2019. Kilde: CEM Danskerne)

Ikke kun Ramasjang

Det er næppe overraskende, at 53,4% af danskerne, der har mindst én person under 18 år boende i husstanden, tæller børnemusik blandt deres foretrukne musikgenrer. Men det er måske overraskende, at det langtfra kun er Ramasjang, der behøver at rykke på anlægget derhjemme. For efter børnemusik er det danskere, der er fans af genren heavy-metal, der har den største andel hjemmeboende unge under 18 år, nemlig 35,8%. Tallet er 32,5% for de, der lytter til punk. Derefter kan 29,9%, der har mindst én person under 18 år boende i husstanden, tælle dance og party til deres foretrukne genrer. Og endelig kan 29,7% af danskerne, der har en eller flere mindreårige på deres matrikel, lide hip-hop og rap.

Om CEM Danskerne

Denne analyse giver et udsnit af data, som Voxmeter indsamler vedrørende danskernes dagligdag, og som findes i sin fulde form i Voxmeters databank CEM Danskerne. Heri udføres der 52.000 årlige interview med et repræsentativt udsnit af befolkningen, bl.a. for at afdække deres adfærdsmønstre på – og holdninger til – musikområdet. Ønsker du adgang til CEM Danskerne?

Skriv til Voxmeter eller kontakt os på: +45 70202324


Læs mere