Bovién leverer kønne klange af kærlighed

Josephin Bovien

Foto: Pressefoto

På ”Fuel” præsenterer danske Josephin Bovién sine lyttere for en ret alternativ form for indledning. Ledsaget af en synthesizer filosoferer en dyb, mandlig stemme over kærligheden, og før nummeret for alvor skydes i gang, annoncerer han, at ”you can make a person smile, you can make a person feel good, you can make a person laugh, but whether or not a person is happy is deeply and totally and utterly out of your control”. De smukke ord fungerer som en fin appetitvækker til resten af ”Fuel”, og forståeligt nok mener størstedelen af lytterne, at nummeret stemningsmæssigt er præget af nærhed og kærlighed.

Med 210.184 unikke likes* ligger nummeret i denne uge nummer 12 på VoxHot-listen. Josephin Bovién udgav i oktober debutalbummet Caramel Babe, og selvom hun endnu er et nyt navn i den danske musikbranche, har hun allerede et godt greb om sit fag.

Boviéns musik blander elementer fra pop, hiphop og soul. ”Fuel” udmærker sig ved ørehængende melodiske linjer, en livlig og pirrende rytmesektion og kønne og tillokkende klange. Boviéns sødmefyldte stemme er hele vejen igennem en fornøjelse at lytte til, og derudover er nummerets tekst fra start til slut bemærkelsesværdigt godt skruet sammen. På dette punkt er de adspurgte lyttere også begejstrede for Bovién, for 13 % er utvetydigt positivt stemte overfor det lyriske aspekt, og kun 4 % er ikke tilfredse på dette parameter.

Teksten i Fuel

Vellykket blanding af pop, hiphop og soul

Vores musikanalyse viser, at næsten 90 % enten er meget eller fint tilfredse med musikkens overordnede kvalitet. Nummeret ser desuden ud til at behage både de mandlige og de kvindelige lyttere. Hvor 15 % af lytterne ikke bryder sig om instrumenteringen på det gennemsnitlige af VoxHot-listens numre, svarer ikke en eneste det samme om ”Fuel”. Også vedrørende spørgsmålet om musikkens karakter, klarer ”Fuel” sig markant bedre end gennemsnittet. Næsten hver fjerde lytter klassificerer nummeret som unikt, og hermed indtager udspillet på dette parameter en sjetteplads på ’All Time’-listen.

Fuel musikkens karakter
Fuel på mest unik listen


Lytternes karakteristik af ”Fuel” som et unikt udspil hænger sandsynligvis sammen med, at nummeret bedst kan betegnes som en hybrid mellem tre ret forskelligartede genrer. Dette kan også forklare, hvorfor hele 55 % svarer, at ”Fuel” genremæssigt ikke stemmer overens med den type musik, de normalt hører.


Fuel matcher genre lytterne

Bovién eksperimenterer med tre af danskernes favoritgenrer, og dette kan være én af grundene til, at nummeret hovedsageligt har mødt positiv respons. 28 % af befolkningen lytter jævnligt til hiphop og rap, 35 % er glade for RnB og soul, og hele 64 % nyder lyden af popmusik. Dog ligger Boviéns force ikke i valget af genrer, men nærmere i hendes enestående evne til at kombinere dem. ”Fuel” vidner om en både kreativ og ambitiøs sangskriver, hvis lydbilleder altid er både smukke og nuancerede.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.


Fuel på VoxHot uge 50

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker