Brugte biler droppes til serviceeftersyn


Voxmeter har set på i hvor høj grad bilejerne overholder serviceeftersyn på baggrund af bilens alder.

UGENS TAL De første år af bilens levetid er det hos flere bilmærker et krav at overholde de obligatoriske serviceeftersyn for at opretholde garantien på bilen. En udfyldt servicebog kan også være med til at sikre bilen en højere værdi ved gensalg. De fleste bilmærker tilbyder to til tre års bilgaranti, men mærker som Hyundai, Mitsubishi og Kia tilbyder fem og syv år.


Voxmeter har set på, i hvor høj grad at bilejerne overholder serviceeftersyn på baggrund af bilens alder. Andelen af ejere, der overholder serviceeftersyn, falder, når bilen stiger i alder. De første tre år af bilens levetid overholder over 95 procent af ejere bilens serviceeftersyn. Når bilen bliver 17 år, er andelen næsten halveret.


Andelen, der overholder serviceeftersyn, falder i takt med, at alderen på af brugte biler stiger. Undersøgelsen viser, at når bilen bliver omkring ni år, begynder andelen, der overholder serviceeftersyn, virkeligt at falde. Når vi ser på andelen af biler, der er købt brugt, er det over 50 procent af de ni år gamle biler.


Motor-magasinet 21.09.2018
Læs også artiklen på Motormagasinet.dk

Læs mere

8 ud af 10 tager bilen på ferie
Danskerne låner til ny bil
Trods udsigt til kø: Rigtig mange danskere tager bilen på ferie
Unge køber brugt - men leaser nyt
Biler er noget vi taler omtim mossholder Unsplash
Disse bilejere går mest op i serviceaftaler
Her er kvindernes foretrukne bilmærker