Brugte biler er populære i MidtjyllandMange mennesker elsker duften af en ny bil og nyder tanken om, at man er den første til at eje den. Men der kan være nogle økonomiske fordele ved at fravælge den nye bil og i stedet købe en brugt bil, da man her kan få mere for pengene og undgå det store værditab.

Voxmeter har taget et kig i databasen CEM Cars Intelligence og undersøgt, om danskerne forventer at købe nye eller brugte biler, og hvilke forskelle der er på tværs af regionerne.


CEM Car Intelligence - Region købe ny eller brugt

Q: Forventer du at anskaffe din næste personbil brugt eller ny? – Respondenter der har svaret ” Købe privat som ny” eller ” Købe privat som brugt” fordelt på region – Stikprøve: 8.884 (2018+2019)


Den totale andel viser, at størstedelen af os forventer at købe nyt. Faktisk gælder det lidt over hver tredje. Der er flest i Hovedstaden, der forventer at købe en ny bil – dog er Hovedstaden tæt efterfulgt af Nordjylland. Vi ser samme tendens på tværs af landets regioner, lige bortset fra i Midtjylland. Som den eneste region har Midtjylland en større andel, der forventer at købe en brugt bil.

Undersøgelsen viser, at geografi kan spille en rolle i spørgsmål om, hvilke valg vi som forbruger træffer, når vi skal købe en bil. Det er fordelagtigt at have geografiske forskelle for øje, hvis man er bil- eller brugtvognsforhandler. Så kan man nemlig gå målrettet til værks med salg- og markedsføringsstrategier, der fokuserer på eksempelvis nye biler i Hovedstaden og brugte bil i Midtjylland.

Med CEM Cars Intelligence har du som forhandler mulighed for at specificere svarene yderligere, f.eks. fordelt på postnumre, så du kan blive klogere på dit lokalområde.


Kontakt Voxmeter, hvis du vil vide mere om danske bilejere og -købere. Siden 2016 har Voxmeter monitoreret bilejernes vurderinger og oplevelser af skiftende forhold, der berører den danske bilbranche. Læs mere om CEM Cars Intelligence.

Læs mere

8 ud af 10 tager bilen på ferie
Danskerne låner til ny bil
Trods udsigt til kø: Rigtig mange danskere tager bilen på ferie
Unge køber brugt - men leaser nyt
Biler er noget vi taler omtim mossholder Unsplash
Disse bilejere går mest op i serviceaftaler
Her er kvindernes foretrukne bilmærker
Nye tal: Fire ud af ti vil købe en el- eller hybridbil