”Building Bridges” rammer lige i hjertet

”Building Bridges” rammer lige i hjertet

Foto: Pressefoto / Facebook

Efter længere tids stilhed udgav det danske band Female Forest i oktober den nye single ”Building Bridges”. Nummeret falder i genren ’folk’ og ligger med 757.326 unikke likes* i denne uge på VoxHot-listens tredjeplads.

Omtrent 600.000 danskere lytter jævnligt til folk-musik, hvilket svarer til 12 % af befolkningen. Selvom folk dermed ikke er danskernes foretrukne genre, har ”Building Bridges” klaret sig fremragende. Hvis man ved hjælp af VoxHot-listens værktøj vælger filteret ’Genre’, fremgår det, at nummeret er en af de folk-sange, der har mødt mest positiv respons nogensinde. Inden for genren er det kun overgået af Lærke Corfixs ”Pinewood Land”.

Female Forest bedste folk og americana

Desuden afsløres det af ’All Time’-listen, at ”Building Bridges” faktisk er et af de numre, der gennem tiden har klaret sig allerbedst. Udspillet har placeret sig i listens top 20%.

Female Forest, der blev dannet i 2012, udgøres af Oliver Juul, Theis Ferslev, Rasmus Olsen, Kasper Einarson og Thomas Lorenz. I 2016 debuterede de med sangen ”Long Walk”, og samme år vandt de musikkonkurrencen Emergenza. Bands of Tomorrow udnævnte i uge 47 gruppen til ’Ugens Upcoming’, og dette er ganske velfortjent, for Female Forest skuffer bestemt ikke på deres seneste single.

Danskerne vil høre Female Forest i radioen

”Bulding Bridges” åbnes af et blødt og vemodigt guitarspil. Da Juuls vokal sætter ind, ledsages den af smukke klange på klaveret, og snart fremviser Female Forest flair for ørehængende melodiske linjer og velskabte vokalharmonier. Nummeret er på én gang afdæmpet og tillokkende, og overordnet set er de adspurgte lyttere meget tilfredse med bandets seneste bedrift.

Næsten hver fjerde af de adspurgte lyttere svarer, at de sagtens kunne finde på at tage til koncert med Female Forest. Det er desuden bemærkelsesværdigt, at hele 39 % utvetydigt ville blive positivt overraskede over at tænde for ”Building Bridges” – faktisk er det kun 3 %, der ikke har lyst til at høre nummeret i radioen.

Female Forest vil høre musikken i radioen


Også Juuls stærke og velsmurte vokal har mødt overvejende positiv respons, og næsten hver femte har ikke en finger at sætte på forsangerens præstation.

Den relativt nye gruppe kan desuden glæde sig over, at lytterne har masser af ros tilovers for produktionen af ”Building Bridges”. Ikke en eneste lytter har på dette parameter erklæret sig utilfreds, og de adspurgte ser også ud til at være begejstrede for nummerets overordnede kvalitet.


Female Forest musikken overordnet


Halvdelen af lytterne mener derudover, at ”Building Bridges” stemningsmæssigt hovedsageligt er præget af kærlighed. Næste gang du er ramt af enten lykkelig forelskelse eller skærende hjertesorg, kan du med fordel finde selskab i Female Forest.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

Female Forest på VoxHot uge 49

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker