COPENHELL er Danmarks mest anbefalelsesværdige festival


Koncert

Voxmeter har spurgt et udsnit af de danske musiklyttere om, hvilken festival de helst vil anbefale til deres venner, kolleger eller bekendte. Resultatet af undersøgelsen, der er foretaget med analyseværktøjet CEM Music Intelligence, viser, at Danmarks største metalfestival er mest værd at snakke om.


Ville anbefale til andre

Q:Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale X festival til venner, kolleger og bekendte? Beregningsmetode: 52 uger, stikprøve: 26.000


COPENHELL, der er blevet afholdt på Refshaleøen siden 2010 og har glædet tusindvis af danske og udenlandske rock- og metalfans, har rigtig godt fat i sine koncertgænger. I hvert fald topper metalfestivalen listen over festivaler, som de adspurgte musiklyttere i CEM Music Intelligence vurderer som værende mest anbefalelsesværdig. Herefter følger genremæssigt mere bredtfavnende travere som Smukfest, Nibe Festival, Roskilde Festival og North Side.

15,7% af danskerne er metal-elskere

At det er COPENHELL, der løber med sejren, er bemærkelsesværdigt taget i betragtning, at festivalen repræsenterer en genre, som kun 15,7% af de danske musiklyttere placerer som deres foretrukne.

Danskernes foretrukne musikgenre

Q: Foretrukne musikgenrer? Stikprøve: 52.000

Trofaste festivalgæster

COPENHELL har da også kun en samlet andel på ca. 1% af samtlige danske festivalgæster. Derfor skal man tolke på tallene. Man kan langt fra regne med, at alle danskere har kendskab til festivalen – og derfor må tilkendegivelsen om, at COPENHELL er mest anbefalelsesværdig, ses i lyset af festivalens trofaste gæster.

Med denne tanke i mente, aner man, at COPENHELL giver sine gæster mere end de beder om – i hvert fald nok til, at de vil anbefale festivalen vidt og bredt. Dermed skabes der med sikkerhed nogle nye fans hen ad vejen, og dette kan fint underbygges af festivalens store publikumstilvækst; 8000 gæster i 2012 og 20.000 gæster i 2016 (kilde: Wikipedia).

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musiklyttere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database ”CEM Music Intelligence”, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer