Danske tekster vigtige for den ældre generation

Danske tekster er vigtigst for den ældre generation

Danske tekster vigtige for den ældre generation

Foto: Nymann Bo / Ritzau Scanpix

Den danske sang er en ung blond pige. Eller er hun? Det afhænger af øjnene, der ser – og lytterens alder. I hvert fald hvis man spørger de danske musikforbrugere.

Voxmeter har i denne uge set på tal fra databasen CEM Music Intelligence, der rummer data fra 26.000 interview med danskerne angående deres holdninger og vaner i forhold til spillesteds- og festivalbesøg. Herunder også viden om, hvor vigtigt det er, at sangeren eller sangerinden synger på dansk.

Graf over alder og vokal

Spørgsmål: Hvad er vigtigt omkring musikken, når du skal ud og høre livemusik? Underkategori: Kunstneren / orkesteret skal synge tekster på dansk. Svar: “Vigtigt”. Stikprøve: 26.000. Beregningsmetode: 52 uger. Uge 23. Kilde: CEM Music Intelligence.

Netop denne måling viser, at alder spiller en stor rolle. 3,0% af de unge mellem 18-29 år mener, at de danske sangtekster er vigtige for den gode koncertoplevelse. Herefter er det 3,6% blandt de 30-39-årige. I aldersgruppen 40-49 år er tallet 3,4%. Hos de 50-59 årige er tallet 7,3%, og i gruppen 60+ er det mere end hver tiende (10,7%), der tillægger danske tekster en vigtighed.

Kontakt Voxmeter og få fuld adgang til CEM Music Intelligence

Denne analyse giver indblik i data, som Voxmeter indsamler vedrørende danskernes holdninger på musikområdet. Dataen findes i omfattende form i Voxmeters musikdatabank CEM Music Intelligence, hvor vi indsamler svar igennem 26.000 årlige musikrelaterede interview med repræsentative udsnit af befolkningen. Herunder afdækker vi musikforbrugernes syn på regionale spillesteder og festivaler, kendskab og holdninger til den danske musikscene, samt udfører prognoser omkring spillesteds- og festivalgæsternes loyalty.


Læs mere

Klaptrae