Danskerne er ikke vilde med storbanker

Bemærk: der er tale om en Image-undersøgelse. Det vil sige, hvor Voxmeter har målt hvor attraktiv bankerne er for folk der ikke er kunde i de banker der er blevet spurgt til. Altså ikke en kundetilfredsheds- eller loyalitetsundersøgelse, som den Voxmeter offentliggøre hvert år i januar.

Storbankerne kan hurtigt gå hen og blive meget upersonlige, siger bankprisportalen Mybanker

 

Bankdirektør i Ringkøbing Landbobank, John Fisker, kan roligt trække på smilebåndet. Han er nemlig chef i den bank, danskerne bedst kan lide. Det skriver Jyllands-Posten.

I en undersøgelse, som Voxmeter har lavet for avisen, er 39.000 danskere blevet spurgt om, hvad de synes om 20 danske banker.

Her scorer Ringkøbing Landbobank højest. De fik 2547 point over nummer to, Arbejdernes Landbank, som fik 2320 point.

Storbankerne har det dårligste ry
Nordea og Danske Bank er blandt bundskraberne i undersøgelsen som henholdsvis nummer sidst og tredje sidst.

Danskerne er ikke vilde med storbanker

Finanskrisen ændrede alt
Før 2008 – hvor finanskrisen ramte – havde danskerne generelt meget større tillid til storbankerne. Det forklarer administrerende direktør Christian Stjer fra Voxmeter, som har lavet image-undersøgelsen siden 2008.

Voxmeter nåede derfor at få året med, før det hele kollapsede.

– Finanskrisen vendte op og ned på det hele, og storbankerne mistede en stor del af befolkningens tillid, som de hidtil havde nydt godt af. Og deres dårlige ry er sidenhen blev styrket af dårlige sager om dem i pressen. Senest Nordeas skattelysag og Danske Banks hvidvaskskandale, siger Christian Stjer.

Finanskrisen ændrede også på, hvordan bankerne fremover har organiseret deres forretninger. De skal nemlig leve op til en række nye og skrappere krav.

For storbankerne betyder det, at de har en tendens til at være mere rigide i forhold til, hvem de vil låne penge til eller give en kassekredit.

Mens de mindre banker, som er meget mere orienteret mod de enkelte kunder, bliver nødt til at være mere pragmatiske, forklarer Ulrik Marschall.


TV2 Nyheder 03.09.2018
Læs hele artiklen på nyheder.TV2.dk