Danskerne er vilde med John Mayer

Foto: Pressefoto / Facebook

John Mayer er ved at være en gammel kending, og danskerne er vilde med hans friske vokal på ‘New Light’, som han udgav i slutningen af maj. 44% elsker hans stemme, mens kun 3% ikke er helt vilde med den på nummeret. ‘New Light’ indbyder til kærlighed og nærhed med sin uskyldige tekst: ”if you give me just one night. You’re gonna see me in a new light.” Disse stemninger rammer knap halvdelen af danskerne. Og mens 23% blive rørt af teksten, er der en stor gruppe på 64%, der er neutrale, mens kun 13% finder teksten uvedkommende.

Det er en af de lidt mere poppede John Mayer sange, og den passer perfekt til afslapning, mener 90% af fansene. De lytter oftest til musik om eftermiddagen – enten i radioen eller via streamingtjenester. Og så er de ikke de helt store koncertgængere, selvom en andel på 17% af fansene er store musikelskere, der lytter til over fire timer musik om dagen.

Fansene mener, at John Mayers nye lys er et tilforladeligt og mainstream popnummer. En skriver bl.a., at ”det er pænt og ordentligt, uden at rykke rigtig ved noget. Danskerne mener dog at John Mayer generelt er en fremragende sanger og guitarist. Nummeret virker nemt og er lettere catchy.” En anden skriver at, ”John Mayer har skabt et fint popnummer. Nummeret kunne have fået mere kant, hvis den korte guitarsolo var længere.” En fan skriver, at det i længden bliver “(…) meget mainstream, men ellers et ganske udemærket nummer.”

Så selv for fansene, er der ikke en oplevelse af den helt store kunstneriske åbenbaring fra John Mayers side. Kun 15% synes, at nummeret er unikt. På trods af det, ligger John Mayers New Light nummer to på Voxmeters hitliste. Det er hverken et nummer, der chokerer eller forarger, men det lyder til gengældt godt. En fan skriver afslutningsvist om New Light: ”Perfekt lyd, perfekt sang. Giver lyst til at synge med på sangen.” Og det er jo netop et af grundingredienserne i en god popsang, at man får lyst til at synge med. Og det gør et stort antal danskere på John Mayers New Light.


Hør nummeret og se rating