Hedegaards ”Back To You” er ørehængende og blid

Danskerne vågner i denne måned til Hedegaards ”Back To You”

Foto: Pressefoto / rasmushedegaard.com

Rasmus Hedegaard startede sin musikkarriere på landets natklubber, hvor han remixede tidens populære numre for senere at udgive dem på YouTube. I 2011 mødte hans remix af Dr. Dre og Snoop Doggs ”The Next Episode” bred anerkendelse i store dele af Europa, og i 2012 begyndte han at udgive musik under eget navn. På sit nyeste nummer ”Back To You” får Hedegaard selskab af amerikanske Stolar og norske Ylva, og overordnet set er danskerne rigtig tilfredse med resultatet.
 
”Back To You” ligger i denne måned nummer 4 på VoxHot-listen. Nummeret har fået hele 433.180 unikke likes*. Kun 7 % af lytterne har svaret, at de ikke kan lide sangen, og kun 3 % ønsker med sikkerhed ikke at høre den i radioen. Med de procenter klarer ”Back To You” sig markant bedre end gennemsnittet på disse parametre.


Fordeling af personer der vil lytte til Back To You i radioen

Danskernes begejstring for Hedegaard kommer ikke som en overraskelse. Den unge DJ og producer har nemlig allerede gjort et solidt indtryk på den danske musikscene, idet han har samarbejdet med navne som Medina, Christopher og Lukas Graham. I 2014 hev han priserne ”Årets danske producer” og ”Årets clubhit” hjem ved Danish Music Awards.

Hedegaard mestrer tydeligvis popgenren til perfektion. Hans melodier er fine og ørehængende, mens hans tekster er poetiske. Hans lækre og hæse stemme får på ”Back To You” sublimt modspil af Ylvas lyse og gennemtrængende vokal.

Ifølge analysen mener størstedelen af lytterne, at sangen stemningsmæssigt leder tankerne hen på kærlighed, nærhed, ømhed og hengivenhed. Dette er særligt tydeligt i passager som:

”Is there someone else beside you
Playing with your hair
Making you coffee
Doing the same things
I did
A little bit differently”


Stemning i Back To You


Et flertal af dem, der er fan af sangen, lytter som regel til musik om morgenen. Dette spiller godt sammen med, at nummeret er blidt og roligt, men samtidig ørehængende nok til at fjerne lysten til at gå i seng igen. Det er næsten umuligt at undgå at blive i godt humør af ”Back To You”.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken.
Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

Hedegaards placering på VoxHot uge 44

 

 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker