Danskerne vil gerne danse i Fars Rum

Hiphopgruppen Fars Rum udgav sidste sommer partysangen DansMedDig fra albummet Flap Med De Vinger. Og selvom Dance Hall og hiphopgenren ikke lige er alles kop the, får DansMedDig en sjetteplads på Voxmeters hitliste.
Nummeret er ikke særligt originalt, ifølge danskerne. 87% mener, at det måske nok lyder som en kopi, og 11% er stensikre på, at de har hørt lignende før. Alligevel vil over halvdelen måske eller helt sikkert danse med Fars Rum til en koncert og over halvdelen, når den bliver spillet i radioen.

For man bliver glad i låget af at lytte til DansMedDig, mener 85% af dem, der er vilde med nummeret, og en tredjedel af dem, der ikke er helt så begejstrede. Det er et nummer, man kan synge med på – enten til fest, eller på landevejene i det grønne, mener fansene. Og det er faktisk især de helt unge under 21 og de ungdommelige ældre over 60, der vil tage sig en svingom til DansMedDig.
Det er ikke nummerets vokal, tekst eller band, der får dem til at springe op fra bænkene. Mixet har til gengæld stor betydning, netop det jo ofte har i den genre. Godt en fjerdedel jubler over mixet, mens stort set resten synes, det er helt okay.

Fansene skriver om DansMedDig, at det er et “glad nummer, man evt. hurtig ville kunne synge med på.” Og så er de fleste både fans og potentielle fans vilde med saxen. En skriver: “Kan sku godt lide saxofonen”, en anden foreslår “et bedre flow til den sidste rapper. Mere saxofon.”

For instrumentel musik er noget, danskerne efterspørger for tiden. De elsker blæsere, fysiske trommer og akustisk guitar, hvilket en fan foreslår, at Fars Rum med fordel kunne inddrage mere af. På hitlistens førsteplads ligger Lars Lilholts og Oh Lands akustiske nummer, Sig Mit Navn. Og på andenpladsen Sam Smiths Too Good at Goodbyes, der roses for sit backup gospel kor.


Hør nummeret og se rating