De ivrige musiklyttere er til verdensmusik, evergreens og metal


Person der lytter til musik

Hvis du hører musik i otte timer om dagen eller mere, så er din foretrukne musikgenre med al sandsynlighed world music, evergreens, heavy metal eller country. Hører du til gengæld musik under en time om dagen, bekender du dig sandsynligvis slet ikke til genrer. Det viser målinger foretaget af Voxmeter.


En fjerdedel af danskerne hører musik under en time om dagen

Voxmeter gennemfører hvert år 52.000 interview med danskerne om deres holdninger, forbrug og vaner, herunder hvor lang tid danskerne ynder at lytte til musik hver dag.

Tallene, der er trukket fra markedsanalyseværktøjet CEM Danskerne, røber, at størstedelen af de danske musiklyttere foretrækker at høre musik under en time dagligt (25,6%). Derefter falder kurven næsten stabilt, men topper igen ved de mest højfrekvente lyttere, der bekender, at de hører musik hver dag i otte timer eller mere (5,3%).

Danskernes musikforbrug

Q: Cirka hvor mange timer om dagen lytter du til musik? stikprøve: 3.393

Hvad du hører bestemmer, hvor meget du hører

Målingerne fra CEM Danskerne viser også, at blandt de 5,3% musiklyttere, der hører musik otte timer dagligt eller mere, er det fans af genrerne world music, evergreens, heavy metal, country og folk & americana, der ligger i top.

Vender man til gengæld tallene på hovedet, er det interessant, at hele 54% af lytterne angiver, at de slet ikke har nogen foretrukken musikgenre – eller at de blot ikke ved, hvilken genre musikken passer ind under. Derefter er det lyttere af klassisk/opera, børnemusik, igen evergreens og rock, der har det mindste lytterbehov.

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musiklyttere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database ”CEM Music Intelligence”, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.


Er du interesseret i at få adgang til Voxmeters publikums- og markedsanalyser? Så læs mere om ”CEM Music Intelligence” – eller kontakt:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82
Jakob Houmølle
Jacob Houmølle
Konsulent
jh@voxmeter.dk
Tlf: +45 70 20 23 24

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker