De modne lyttere tager godt imod NOAHs nye pop-perle ”Undskyld”

De modne lyttere tager godt imod NOAHs nye pop-perle ”Undskyld”

Sanger og sangskriver Troels Gustavsen debuterede i 2007 med albummet ‘Soon’. Året efter slog han sig sammen med musiker Lasse Dyrholm, og under navnet NOAH udgav de i 2013 et selvbetitlet debutalbum, som hurtigt nåede til tops på de danske hitlister. I 2015 forlod Dyrholm duoen, og NOAH er nu Gustavsens soloprojekt. Hans seneste album 1988 fra 2016 blev fint modtaget af såvel kritikere som fans, og de danske lyttere har også taget rigtig godt imod hans seneste single ”Undskyld”.
 
NOAH specialiserer sig i letbenet synth-pop, og hans nye nummer indtager 1. pladsen for den seneste måned på VoxHot-listen. Ifølge analysen er 860.821 lyttere godt tilfredse med udspillet – og dette på trods af, at omtrent en tredjedel svarer, at musikken ikke placerer sig i den genre, de normalt lytter til.Når man ser på vurderingen af musikkens karakter, kunne ”Undskyld” klare sig bedre. 24 % af lytterne svarer, at sangen minder om noget, de har hørt før.

Danskernes holdning til musikkens karakter

Dette kan skyldes, at rigtig mange musikere for tiden gør sig i synth-pop, og at sangens tema – den forliste kærlighed – også længe har været populært blandt musikverdenens kreative aktører. Samtidig gør Gustavsen brug af populærmusikkens mest udbredte vokalteknik: masser af stemmeknæk. ”Undskyld” kan henlede tankerne på popprinsen Justin Biebers ”Sorry”, fordi teksterne behandler samme tema, vokalerne benytter sig af de samme effekter, og numrene er opbygget på samme måde.

Selvom kun et fåtal af lytterne karakteriserer ”Undskyld” som et unikt udspil, klarer nummeret sig overordnet set glimrende. Det er interessant at bemærke, at sangen især hitter hos folk, der er over 30 år.

Målgruppe - Alder


Én af NOAHs fans kommenterer:

”Selvom jeg er en gammel kone på 40, så synes jeg faktisk, at det er et super fedt nummer – og jeg er ikke så let at overbevise, når det kommer til musik, der tydeligt er målrettet en yngre målgruppe”.

Det ser ud til, at NOAH med sine kønne melodier, sine nostalgiske tekster og sin gennemgående fængende lyd har fundet en formel, der virker.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

NOAHs placering på VoxHot uge 44

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker