“Death Row” emmer af James Bond

Death Row emmer af James Bond

Foto: Martin Melancolia

”The sound of a gunshot, bang, bang, bang” lyder det i omkvædet på ”Death Row”, der med 298.123 unikke likes* ligger på VoxHot-listens tiendeplads i denne uge. Inkorporeret i sangens tekst er ophavsmændenes bandnavn, nemlig Sound Of A Gunshot.

Sound Of A Gunshot udgøres af den amerikanske rapper Mike Ekim, den dansk-thailandske sanger og sangskriver Chio Dyrlund, den chilenskfødte multimusiker Marco Evaristti og den danske producer Esben Thornhal. Foreløbigt har bandet udgivet to singler, hvorpå de har vist en forkærlighed for finurlige lydsammensætninger. Deres single ”Death Row”, der i denne uge er testet med VoxHot Musiktest, kan bedst beskrives som en hybrid mellem genrene syrerock, trip hop og synth-pop.

Vokalen begejstrer de danske lyttere

Nummeret er karakteriseret ved et gennemgående roligt tempo og en kombination af mange forskelligartede elementer. En skrattende guitarlinje samarbejder i baggrunden med et simpelt synthmønster, mens Ekims drævende stemme i forgrunden får smukt modspil af Dyrlunds rene og lyse vokal.

Der er noget storslået og nærmest melodramatisk over ”Death Row”. Måske er det netop det dramatiske, der har fået flere lyttere til at kommentere, at nummeret ville passe perfekt ind i James Bond-universet. Én af lytterne skriver:

“Send det ind til dem, der laver James Bond.”

Taget i betragtning hvor mange ikoniske musikere der gennem tiden har sat deres præg på filmserien, må denne kommentar opfattes som et betydeligt kompliment til Sound Of A Gunshot.

Vores musikanalyse viser, at lytterne overordnet set har meget ros tilovers for det excentriske band. Både mænd og kvinder er vilde med nummeret, og særligt københavnerne har taget godt imod ”Death Row”. Hele 39 % af dem, der kan lide nummeret, bor i Hovedstaden.

Death Row vurderet på region

Det er desuden værd at bemærke, at næsten hver fjerde lytter ville være glad for at høre nummeret i radioen. Ekim og Dyrlunds vokaler vækker særlig stor begejstring hos det danske publikum, idet hele 33 % er utvetydigt positivt stemte over for vokalen på nummeret. Hvis man ved hjælp af VoxHot-listens analyseværktøj kombinerer filtrene ’denne måned’ og ’bedste vokal’, fremgår det, at nummeret på dette parameter ligger på månedens flotte sjetteplads.


Med ”Death Row” har Sound Of A Gunshot ikke ramt en bred målgruppe, da en del af lytterne svarer, at de simpelthen ikke bryder sig om gruppens stil. Dog har de bestemt formået at finde et smalt og meget dedikeret publikum, der ser ud til at juble over deres musikalske udskejelser. Dette har nok netop været missionen for det besynderlige band.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

Death Row på listen uge 48

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Tue West