Denne genre tiltrækker flest koncertgæster


Koncert, Foto af: David Calderón

Med at hav af forskellige musikgenrer og adskillige specifikke præferencer blandt de danske musikelskere, er det nærmest umuligt for spillesteder at tiltrække alle koncertgængere med ét navn. Men er der bestemte genrer, som spillesteder med fordel kan fokusere på, hvis de gerne vil tiltrække et dedikeret publikum?

CEM Music Intelligence - Går månedligt til koncert

Q: Hvor tit går du ud og hører livemusik på spillesteder? – Respondenter der har svaret ”månedligt” – Fordelt på fortrukken musikgenre – Stikprøve: 1.839

Voxmeter har benyttet værktøjet CEM Music Intelligence til at undersøge, om der er nogle musikgenrer, der står ud som særligt populære blandt de danskere, der ofte går til koncert.

Mere end hver tiende blandt de hyppige koncertgæster foretrækker punk, hvilket gør genren til den mest populære. På en andenplads finder vi jazz, efterfulgt af alternativ musik og world music-genren. Disse tre genrer har hver især en andel, der er mere end dobbelt så stor som den totale andel.

Det er således muligt at pege på fem musikgenrer, der er særligt populære blandt de hyppige koncertgængere. Især mindre spillesteder kan med fordel gøre brug af denne viden og satse på kunstnere indenfor disse genrer. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at forskellige segmenter kan have vidt forskellig adfærd, behov og præferencer til såvel musikken som til selve spillestedet. I en tidligere artikel, Her er nøglen til god livemusik, kunne Voxmeter give indblik i, hvad danskerne vægter højt i forhold til musikken til livekoncerter. Kontakt Voxmeter, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan segmentere de danske koncertgængere.


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer