Der er fest i ZK’s ”Bang Bang”

Der er fest i ZK’s ”Bang Bang”

Foto: Pressefoto / Facebook

Zaman Kilic kendes bedst under kunstnernavnet ZK. Den unge rapper er oprindeligt fra Ishøj, og i en alder af kun 16 år skrev han sin første kontrakt med Sony Music. Siden har han mødt bred anerkendelse herhjemme, og hans fanskare er støt stigende. I denne uge ligger hans seneste single ”Bang Bang” på Voxhot-listens sjetteplads.

Udspillet har fået 357.387 unikke likes*, og hver femte lytter er utvetydigt positivt stemt over for musikkens overordnede kvalitet, som det ses i grafen nedenfor.

ZK Bang Bang_Musik overordnet

Næsten 80 % af de adspurgte lyttere er åbne over for tanken om at høre nummeret i radioen. Vores musikanalyse viser desuden, at ”Bang Bang” på en lang række parametre har mødt væsentligt mindre negativ respons end det gennemsnitlige af de testede numre. For eksempel er kun 8 % af lytterne negativt stemte over for bandet på nummeret, og kun 4 % erklærer sig utilfredse med produktionen af udspillet.

”Bang Bang” henrykker i hovedstaden

Ifølge vores undersøgelser hører størstedelen af de lyttere, der synes godt om udspillet, som regel musik om morgenen. ”Bang Bang” passer da også perfekt til dét tidspunkt på døgnet, hvor man må sige farvel til dynerne og imødegå det kolde vintermørke. Der er en uimodståelig og uigennemtrængelig energi over ZK’s musik. Et akustisk klaver åbner nummeret. Snart sætter synth-effekterne ind, og rapperen gør sin entré. Kombinationen af hans velleverede rim og det ubekymrede instrumentale udtryk efterlader lytteren med danseglade lemmer og en følelse af opstemthed.

ZK Bang Bang_Musikken passer til

Det er heller ikke overraskende, at 47 % af danskerne mener, at ”Bang Bang” fint kan ledsage festlige lejligheder. Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at nummeret især hitter hos de modne lyttere; næsten halvdelen af sangens beundrere er over 60 år. Særligt i København har lytterne taget godt imod ZK’s udspil. 58 % af dem, der overordnet set har reageret positivt på ”Bang Bang”, er bosat i Hovedstaden.

ZK Bang Bang_Målgruppe geografi


48 % af de adspurgte lyttere svarer, at nummeret genremæssigt ikke stemmer overens med, hvad de plejer at lytte til. Kun 6 % lytter jævnligt til den type musik, som ZK specialiserer sig i. Han kan altså glæde sig over, at han med ”Bang Bang” ser ud til at have tiltrukket sig opmærksomhed fra en del af den danske befolkning, som ikke normalt bruger tid på dance- og hiphopgenrerne. Én af lytterne kommenterer endda, at det kunne være fedt at se ZK på Roskilde Festival, når festivalen løber af stablen i 2019 – og dette er da bestemt ikke usandsynligt.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af CEM MusicTest.

ZK Bang Bang på VoxHot listen uge 49

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk