Der er fest i ZK’s ”Bang Bang”

Der er fest i ZK’s ”Bang Bang”

Foto: Pressefoto / Facebook

Zaman Kilic kendes bedst under kunstnernavnet ZK. Den unge rapper er oprindeligt fra Ishøj, og i en alder af kun 16 år skrev han sin første kontrakt med Sony Music. Siden har han mødt bred anerkendelse herhjemme, og hans fanskare er støt stigende. I denne uge ligger hans seneste single ”Bang Bang” på Voxhot-listens sjetteplads.

Udspillet har fået 357.387 unikke likes*, og hver femte lytter er utvetydigt positivt stemt over for musikkens overordnede kvalitet, som det ses i grafen nedenfor.

ZK Bang Bang_Musik overordnet

Næsten 80 % af de adspurgte lyttere er åbne over for tanken om at høre nummeret i radioen. Vores musikanalyse viser desuden, at ”Bang Bang” på en lang række parametre har mødt væsentligt mindre negativ respons end det gennemsnitlige af de testede numre. For eksempel er kun 8 % af lytterne negativt stemte over for bandet på nummeret, og kun 4 % erklærer sig utilfredse med produktionen af udspillet.

”Bang Bang” henrykker i hovedstaden

Ifølge vores undersøgelser hører størstedelen af de lyttere, der synes godt om udspillet, som regel musik om morgenen. ”Bang Bang” passer da også perfekt til dét tidspunkt på døgnet, hvor man må sige farvel til dynerne og imødegå det kolde vintermørke. Der er en uimodståelig og uigennemtrængelig energi over ZK’s musik. Et akustisk klaver åbner nummeret. Snart sætter synth-effekterne ind, og rapperen gør sin entré. Kombinationen af hans velleverede rim og det ubekymrede instrumentale udtryk efterlader lytteren med danseglade lemmer og en følelse af opstemthed.

ZK Bang Bang_Musikken passer til

Det er heller ikke overraskende, at 47 % af danskerne mener, at ”Bang Bang” fint kan ledsage festlige lejligheder. Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at nummeret især hitter hos de modne lyttere; næsten halvdelen af sangens beundrere er over 60 år. Særligt i København har lytterne taget godt imod ZK’s udspil. 58 % af dem, der overordnet set har reageret positivt på ”Bang Bang”, er bosat i Hovedstaden.

ZK Bang Bang_Målgruppe geografi


48 % af de adspurgte lyttere svarer, at nummeret genremæssigt ikke stemmer overens med, hvad de plejer at lytte til. Kun 6 % lytter jævnligt til den type musik, som ZK specialiserer sig i. Han kan altså glæde sig over, at han med ”Bang Bang” ser ud til at have tiltrukket sig opmærksomhed fra en del af den danske befolkning, som ikke normalt bruger tid på dance- og hiphopgenrerne. Én af lytterne kommenterer endda, at det kunne være fedt at se ZK på Roskilde Festival, når festivalen løber af stablen i 2019 – og dette er da bestemt ikke usandsynligt.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

ZK Bang Bang på VoxHot listen uge 49

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Tue West