Affald og skrald fra koncert i Forum på Frederiksberg

Disse genresegmenter bekymrer sig mest om forurening

 Affald og skrald fra koncert i Forum på Frederiksberg

Affald og skrald fra koncert i Forum på Frederiksberg, bl.a. plastikglas fra Tuborg med øl. Foto: Christian Lindgren / Ritzau Scanpix

Spørger man danskerne, hvor bekymrede de er for klimaforandringer, tilkendegiver 83%, at det er de ‘i høj grad’. Tallet er endnu højere, nemlig 87%, når man lodder graden af bekymring for forurening

Et stigende antal af danske forbrugere vægter også de økologiske og bæredygtige alternativer højt, og dette afspejles i deres måde at tilgå musiklivet. Voxmeter har tidligere undersøgt danskernes syn på økologi på festivaler og bl.a. dokumenteret, at 41% af gæsterne på Copenhagen Jazz Festival betragter det som ‘vigtigt’, at der er økologi i hele eller dele af festivalens udvalg.

Det er dog ikke kun jazzfans, der bekymrer sig om planetens ve og vel. Voxmeter har i denne uge set på, i hvilke andre genresegmenter de bekymrede musikforbrugere befinder sig. I hvert fald dem, der tilkendegiver, at de ‘i høj grad’ bekymrer sig om forurening. Listen ser således ud:

  1. Latin: 91,8%
  2. Jazz 91,4%
  3. Blues 90,8%
  4. Alternativ 89,5%
  5. Evergreens 89,4

Bekymring for forurening

I hvor høj grad bekymrer du dig om forurening? Svarkategori: I høj grad. Kryds med: Foretrukne musikgenrer, samlet. Respondenter i undersøgelsen: 2597 / Beregningsmetode: 52 uger.

DR underholder og oplyser folket

Som det dokumenteres i denne måling, er tallene særdeles høje. Dette er god viden for spillesteder og festivaler rundt om i Danmark, hvis de vil følge med udviklingen. Tallene kan nemlig give anledning til at tilbyde de bæredygtige og økologisk mindede gæster et passende udvalg af mad- og drikkevarer, hvor der er skruet helt op for de bæredygtige løsninger.

Tallene er genereret af Voxmeters eget analyseværktøj CEM Danskerne, der bygger på 52.000 årlige stikprøver og målinger af danskernes vaner og holdninger til bl.a. spillesteder, festivaler og musik generelt.

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musikforbrugere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database CEM Music Intelligence, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen, der bygger på 52.000 årlige interviews, blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.


Læs mere

Klaptrae