Disse spillesteder dominerer på TV

Koncerthuset

DRs Koncerthus Foto: Kontraframe / Ritzau Scanpix

Voxmeter har spurgt et repræsentativt udsnit af de danske spillestedsgæster, hvordan de sidst er blevet gjort opmærksomme på landets spillesteder. Her har størstedelen, ca. 62%, svaret, at de sidst har fået nys om spillestederne igennem deres nærmeste kreds; altså venner og bekendte.

Dernæst kommer spillestedernes næststørste promo-aktiv, fjernsynet, som agerer reklamesøjle ved ca. 35% af samtlige danske spillestedsgæster. Men hvilke spillesteder er egentlig mest profilerede på vores tv-skærme? Dette kan man finde ud af, ved at se på tal fra Voxmeters analyseværktøj CEM Music Intelligence.

Har hørt om spillested

Q: Hvorfra har du sidst hørt om spillested? Svar: TV. Stikprøve: 26.000. Kilde: CEM Music Intelligence. Uge 23. 2019.

De store mastodonter præger sendefladen

Som det fremgår af ovenstående graf, er det de store mastodonter, der har tusindvis af gæster hvert år, der dominerer sendefladen. Og måske ikke overraskende er det DRs eget koncerthus, der løber med den største opmærksomhed. Sådan er 42,1% af de danske spillestedsgæster sidst blevet gjort opmærksomme på DRs Koncerthus. Derefter har:

  • 30,8%, hørt om Boxen i Herning.
  • 29,0% hørt om Bremen.
  • 24,6% hørt om Gigantium
  • Og endelig er 23,5% af spillestedsgæsterne blevet gjort opmærksomme på Parken igennem tv’et.

Den fulde oversigt over effekten af spillestedernes tv-tilstedeværelse kan tilgås i Voxmeters analyseværktøj CEM Music Intelligence.

Kontakt Voxmeter og find data for jeres festival

Den fulde oversigt over festivalgæsternes sammensætning, kan tilgås i Voxmeters analyseværktøj CEM Music Intelligence. Her indsamler vi svar på danskernes musikvaner igennem 26.000 årlige interview specifikt målrettet musiklivet. Herunder afdækker vi musikforbrugernes syn på regionale spillesteder og festivaler, kendskab og holdninger til den danske musikscene, samt udfører prognoser omkring spillesteds- og festivalgæsternes loyalitet. Ønsker du adgang til CEM Music Intelligence?

Skriv til Voxmeter eller kontakt os på: +45 70202324


Læs mere

Klaptrae
Woodpecker