Gadefestivalen Distortion i København. Dag 1 på Nørrebro.

Distortion er landets mest instaworthy festival

Gadefestivalen Distortion i København. Dag 1 på Nørrebro.

Foto: Unger Anthon / Ritzau Scanpix

52,6% af danskerne bruger sociale medier mindst en gang om ugen. Og festivalerne finder naturligvis vej til vores feeds. En stor del af de danske festivalgæster tilkendegiver også i Voxmeters analyseværktøj, CEM Music Intelligence, at de i høj grad bliver opmærksomme på festivaler igennem SoMe som Facebook, Twitter og Instagram.

Og det er netop det sidstnævnte medie, vi skal se på i denne uges analyse. For hvilken festival i Danmark er egentlig mest instaworthy? Sådan har Voxmeter spurgt et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske festivalgæster om, hvilken festival de sidst er blevet gjort opmærksomme på via mediet. Målingen repræsenterer samtlige aldersgrupper (18-65+ år), samt festivalgængere fra samtlige regioner i landet.

Graf over festivalernes Instagram-tække

Spørgsmål: Hvorfra har du sidst hørt om (festival)? Svar: På Instagram. Stikprøve: 26.000. Beregningsmetode: 52 uger. Kilde: CEM Music Intelligence. Uge: 23, 2019

Som ovenstående graf viser, er nogle festivaler mere fotogene og egnet til insta-feedet end andre. Dette gælder i høj grad Distortion, der for nyligt har fundet vej til ca. 3,25% af landets festivalgæster. Herefter kommer Rosenholm Festival, som 2,84% af landets festivalgæster har bemærket i deres feed. Derefter kommer Musik i Lejet (1,75%), COPENHELL (1,55%) og endelig Nibe Festival (1,24%).

Om CEM Music Intelligence

Denne uges analyse giver indblik i data, som Voxmeter indsamler vedrørende danskernes holdninger på musikområdet. Dataen findes i omfattende form i Voxmeters musikdatabank CEM Music Intelligence, hvor vi indsamler svar igennem 26.000 årlige musikrelaterede interview med repræsentative udsnit af befolkningen. Herunder afdækker vi musikforbrugernes syn på regionale spillesteder og festivaler, kendskab og holdninger til den danske musikscene, samt udfører prognoser omkring spillesteds- og festivalgæsternes loyalty. Ønsker du adgang til CEM Music Intelligence?

Skriv til Voxmeter eller kontakt os på: +45 70202324


Læs mere

Klaptrae