Elishas ‘Remedy’ er yderst velegnet til koncerter

Foto: Niklas Adrian Vindelev / Pressefoto

Den 21-årige Elisha er et af årets nye danske navne. Han debutterede i starten af året og ligger i denne uge nummer 11 på VoxHot-listen med sin nye single ’Remedy’. Markedsanalysen viser, at over 314.000 fans er vilde med nummeret.

Hver tredje dansker vil gerne lytte til ’Remedy’ i radioen. Det er særligt de lyttere, der benytter sig af streamingtjenester, der udviser begejstring for ’Remedy’. Mere end 6 ud af 10 af de lyttere, der kan lide nummeret, bruger streamingtjenester, når de skal høre musik. Til gengæld bruger de ikke sociale medier i særligt høj grad, når de skal søge efter og finde ny musik. Cirka halvdelen af dem, der er fan af ’Remedy’, er mellem 30 og 59 år og tilhører altså ikke den yngre SoMe-generation.

Den voksne lyttergruppe har til gengæld lidt flere penge at gøre godt med, som de for eksempel kan bruge på koncerter. ’Remedy’ har et solidt koncertpotentiale. Analysen viser, at 23 % af lytterne gerne vil høre nummeret live, hvilket er 10 % over gennemsnittet. Dette stemmer overens med, at den lyttergruppe, der er vilde med nummeret, går langt hyppigere til koncerter end andre grupper. Mere end hver tiende går til koncert en gang om måneden, hvilket peger på, at Elisha sagtens kan bookes af spillestederne.


Elisha koncertbesøg hos lyttere

Dem, der er vilde med nummeret, finder ’Remedy’ ømt og nærværende. De mener derfor, at nummeret egner sig særlig godt til afslapning. Lytterne savner dog en mindre manipuleret stemme og mindre autotune. Det gælder både dem, der ikke er fan af nummeret, og dem, der godt kan lide nummeret. En fan skriver: ”Når der synges, lyder det som om, der er en del autotune på, hvilket lyder kemisk”, mens en anden fan skriver: ”Prøv at få sangeren til at fremstå mere tydelig som en person med karakter. Det hele flyder lidt sammen og bliver lidt anonymt.” Det handler simpelthen om, at Elishas fans gerne vil høre hans personlighed skinne igennem i vokalen. Elishas vokal ender i den samlede vurdering på niveau med gennemsnittet af Voxmeters hidtidige musiktests.

Elishas vokal på Remedy

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken.
Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

Elisha på VoxHot uge 42

 

 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Tue West