Emil Kruse

Emil Kruses “Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” er kræs for voksne øregange

Emil Kruse

Emil Kruse Foto: Presse foto

Dansk hiphops poetiske drømmer, Emil Kruse, har i sin nye single lagt op til house-orienteret dans. Det har han gjort sammen med kollegaen Benjamin Hav fra Benal. Voxmeter har testet “Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” med VoxHot Musiktest, hvor et repræsentativt udsnit af de danske musiklyttere giver deres bud på, hvad der får nummeret til at fungere.

Lyt mens du læser musikanalysen

“Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” blev udgivet for lidt over to uger siden og har allerede fundet vej til rotation på P3, samt høstet flotte plays på Spotify (ca. 150.000 på første uge). Der hersker næppe tvivl om, at musikken er effektfuld, men spørgsmålet er: hvordan? Dette kan man finde ud af ved at se på singlens testrapport.

Overgennemsnitligt godt og velproduceret

Noget af det, der kan få singlen til at fungere, er, at musikken har en umiddelbart stærk tiltrækningskraft. Dette dokumenteres ved parameteret ’musik overordnet’, hvor lytterne giver deres mening til kende om, hvorvidt de kan lide de nye toner fra Emil Kruse. Og det kan de. 9% flere lyttere end gennemsnittet for samtlige testede artister på VoxHot mener nemlig, at nummeret er godt.

Emil Kruse - Musikvurdering

Den positive tilkendegivelse skyldes sandsynligvis, at singlen både er velspillet og velproduceret. VoxHot Musiktest dokumenterer i singlens rapport, at lytterne både kan lide bandet (band/orkester), og måden nummeret er mixet på (lyd/mix) – og dette ca. 10% mere end det i gennemsnit er tilfældet for testede artister på VoxHot. Til gengæld er der ikke mange lyttere, der har stor erfaring med Kruses hybrid af rap og house. Kun et fåtal mener, at nummeret matcher en genre, de normalt lytter til (10%).

“Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” kan få bænkevarmerne på dansegulvet

Udover at røbe, hvad lytterne mener om nummeret, kan VoxHot Musiktest bruges til at sige noget om lytterne selv. F.eks. at disse er mere på Benjamin Havs alder end Emil Kruses. Sådan er der en stor overvægt af fans på 30-59 år til nummeret (71%). Derefter er den næststørste gruppe ’modne 60 år +’ (18%).

Det er ganske udmærket at have et ældre og dermed købekraftigt publikum. Til gengæld er det ikke med sådan et publikum i mente, at man skal forvente at spille op til fest på evig tourné. VoxHot Musiktest dokumenterer, at 64% af nummerets fans kun går til koncert ca. en gang årligt, 18% går til koncerter halvårligt, og 18% af nummerets fans siger, at de faktisk aldrig går til koncert.

På trods af lytternes lave koncertaktivitet, er det spændende at se, at der er interesse i at opleve Emil Kruse spille live. 33% af den samlede lytterskare vil gerne se Kruse live, og ca. 22% melder, at de måske gerne vil se en koncert med ham. Emil Kruse kan med andre ord få bænkevarmerne ud på dansegulvet – eller foran en scene eller to, optimalt et par gange årligt.

Emil Kruse - Koncert

Et nummer, der både kan trives på nettet og i radioen

Når man ser på, hvor singlen vil trives bedst, dokumenteres det af VoxHot Musiktest, at “Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” både kan klare at komme i radioen og på streamingtjenesterne. Størstedelen af nummerets fans benytter streamingplatformene som deres foretrukne musikplatform (59%), og her er der 7% flere lyttere end gennemsnittet, der gerne vil tilføje nummeret til deres playliste.

Samme optimisme gælder radioplay. Her tilkendegiver 39% af VoxHot Musiktests lyttere (9% flere end snit), at de vil høre nummeret i radioen. Dette på trods af, at en overvældende del af lytterne, som ikke er fans af nummeret (73%), benytter radioen som primær musikplatform. Denne tilkendegivelse fortæller os muligvis, at nummeret kan trives i radioen, men på relevante radiokanaler. Det bliver næppe samtaleradioen. Når størstedelen af nummerets fans (41%) kun hører musik en time eller mindre om dagen, skal der nemlig helst ikke være alt for meget snak.

Emil kruse - Lytninger per dag

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

Klaptrae
Woodpecker