Et hav af statsministerkandidater: Er Uffe så »crazy« igen?

Et hav af statsministerkandidater: Er Uffe så »crazy« igen?

Der er faktisk præcedens for, at der er mere end to statsministerkandidater. Og ifølge visse undersøgelser betragter vælgerne det som »godt for demokratiet«. Barometertjekket tager pulsen på de mange ny statsministerkandidater.

 
Da Uffe Elbæk meldte ud, at han peger på sig selv som statsminister efter næste valg, kom reaktionerne prompte:

Siddende statsminister Lars Løkke kaldte Uffe Elbæk »crazy«, politisk ordfører for SF Karsten Hønge beskyldte Uffe for at være på en anden planet, og kaldte det »deprimerende at opleve et parti være så desperat«.

En meningsmåling fra Voxmeter sidste år viser, at knap 64 pct. af de adspurgte vælger mener, at det ville være »godt for demokratiet, hvis der var flere statsministerkandidater at vælge imellem«. 23 pct. mente så, modsat, at det ville være skidt for demokratiet.

Traditionelt set er de danske statsministre kommet fra enten Socialdemokratiet eller Venstre, men der er undtagelser: Poul Schlüter fra De Konservative havde statsministerposten fra 1982 til 1993 og før ham de Radikales Hilmar Baunsgaard i ’68-71.

Men, må man konstatere, kun ganske sjældent er det sket og endda også under bemærkelsesværdige omstændigheder.


Berlingske 20.08.18
Læs hele artiklen på Berlingske.dk


Læs mere

Hver tredje lønmodtager er utilfreds med sin løn
Se listen: Disse danskere er gladest for jobbet
Direktør i Skat: - Vi skal blive dygtigere til at fortælle, at vi gør en masse kloge tingFoto: Administrations- og Servicestyrelsen
Dårlig ledelse får hver femte til at skifte job