Fallulahs ”Bloodline” er ikke det oplagte hit


Fallulah Foto af Jakob Knudsen

Facebook profilfoto Foto: Jakob Knudsen


Voxmeter har testet Fallulahs nye single ”Bloodline” med musikanalyseværktøjet VoxHot Musiktest. Formålet er at se, hvordan et repræsentativt udsnit af danskerne tager imod sanglærkens hyldest til sin nærmeste familie.

Lyt mens du læser musikanalysen


Fallulah behøver næppe nærmere introduktion. Man skal have levet afskåret fra samtlige musikmedier i en god håndfuld år for ikke at kunne nynne med på hit som ”Out of It”, ”Perfect Tense” eller ”Bridges”.
Sådan har Fallulah charmeret danskerne med iørefaldende hits i et årti. Ser man på hendes liste af achievements, der tæller platinsalg, grammy awards og rødglødende radioplay, kan man også kun antage, at ”Bloodline” bliver et hit. Men hvad siger lytterne?

Størstedelen af lytterne er hverken for eller imod

VoxHot Musiktests uvildige og repræsentative lytterpanel har placeret Fallulahs ”Bloodline” på en 5. plads på denne uges VoxHot-liste. Ikke mindre end 11% af danskerne stiller sig som erklærede fans af nummeret. Ser man på, hvem Fallulah ikke rammer, er det kun et fåtal på ca. 4%. Altså befinder størstedelen af nummerets publikum, nemlig 85%, sig i kategorien semifans, der hverken er for eller imod.

Fallulah CEM Music map

Musikalsk over snit, men ikke en radiobanger

At Fallulahs vokal og lyrik er i særklasse, spejles fint i resultaterne af VoxHot Musiktest. Lytterne giver den dansk-rumænske sangerinde en meget stor fordel i forhold til samtlige testede artister på VoxHot. Hun scorer hele 22% højere på vokalarbejdet og 9% højere på lyrikken end gennemsnittet. Hendes lyd og mix holder da også god kurs; helt præcist 11% højere end gennemsnittet.
Fallulah - Vokal/Sanger

Dog viser det sig, at ”Bloodline” – på trods af en fornem rating af musikken – kun rammer lidt over gennemsnittet af lytterne, når det gælder, hvem der gerne vil høre nummeret i radioen (33%). Til sammenligning scorede et nummer som Thomas Buttenschøns ”Hvis Du Ringer På Mandag” 51% i samme kategori. Tallene viser også, at størstedelen af nummerets ikke-fans benytter radioen som primære musikmedie. Dermed er ”Bloodline” måske ikke det oplagte radiohit – men hvad så med internettet?

Klikfesten udebliver

Størstedelen af nummerets fans henter deres musiknyheder online (58%), og streamingtjenester er en af lytternes foretrukne platforme at høre musik på (61%). Her viser tallene fra VoxHot Musiktest, at 5% færre lyttere end gennemsnit vil tilføje ”Bloodline” til deres playliste, og hele 97% vil kun måske eller slet ikke dele nummeret med deres venner og familie.
Fallulah - Vil dele musikken med familie og venner

VoxHot Musiktest kan bruges som testarena for singler

”Bloodline” er dermed et yderst lyttervenligt nummer, men det formår ikke helt at engagere lytterne ved første gennemlytning. Denne lidt kedelige vurdering kan være god viden for både artisten og dennes musikselskab.
Antager man, at ”Bloodline” er en forløber til et forhåbentligt nyt album fra Fallulah, kan artister eller musiklabels i samme situation bruge VoxHot Musiktest til at finde den oplagte først single til udgivelse. Med testen kan de få lytternes egne ord for, hvilken af sangene der er den oplagte banger at starte ballet med – og med disse tilkendegivelser bag øret, kan de være bedre rustet til at åbne dørene for pladens fulde potentiale.
At Fallulah har styr på sin strategi er dog givet. Hun har allerede overbevist lytterne op til flere gange, og hun kan derfor fint udsende udspil med mere dybde, der måske vokser på publikum efter flere gennemlytninger. Som tallene også viser: ”Bloodline” har sine fans, mange endda, og skal sikkert nok få den rette opmærksomhed.

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker