Father John Mistys nye sang dør aldrig

Foto: Pressefoto / Facebook

Father John Misty er et blevet et af tidens paradokser med sin smukke croonerstemme og sin ravageskabende person. I slutningen af maj udkom han med nummeret Please Don’t Die, som allerede har spillet på den århusianske North Side festival. Anmelderne er ofte begejstrede for Father John Mistys lidt mørke univers, og det er de ikke alene om.

Over halvdelen af lytterne gad med sikkerhed godt at blive suget ind i Mistys verden på scenen. Og ingen ønsker at slukke for radioen, når Mistys falset bryder igennem på ‘Please Don’t Die’.

Udover hans vokal, som 41% er bjergtaget af, er Please Don’t Die’s store force, at lytterne mener at det lyder mere originalt end meget andet ny musik. Faktisk ligger det nummer 5 på Voxmeters hitliste i forhold til originalitet. Kun 6% af lytterne mener, at nummeret lyder som en kopi. Og det er en sjældenhed, når lytterne bliver bedt om at vurdere alternativ pop.

Musikkens karakter Please Don't Die

Ikke et nummer lytterne vil dele
Det betyder dog ikke, at det er et nummer lytterne vil anbefale til venner og familie. Faktisk er det kun lidt mere end hver tiende, der ville anbefale nummeret. Og det skyldes måske, at det er et indadvendt nummer, man ønsker at lytte til alene.

Vil dele Please Don't Die med familie og venner

Synger til kvinderne
Fansene mener da også, at nummeret passer til afslapning, og at det åbner op for et univers af ægthed, kærlighed og ømhed. En fan skriver: ”Teksten er dyster. Man kan virkelig høre, at det har været godt at få budskabet ud” Nogle af lytterne synes, nummeret går lige over kanten. ”Mindre tudestemning,” skriver en, der ellers godt kan lide nummeret, men som ikke helt kan holde det introverte følelsesunivers ud. Please Don’t Die kræver med andre ord det rigtige set-up og det rette humør, som matcher med Mistys tristhed.

Målgruppe køn Please Don't Die

 


Hør nummeret og se rating