Fem spillesteder hovedstadens musikelskere er meget mere nysgerrige på

Fem spillesteder hovedstadens musikelskere er meget mere nysgerrige på


Fem spillesteder hovedstadens musikelskere er meget mere nysgerrige på

Københavnerne og indbyggerne i Region Hovedstaden har masser af tilbud ved hånden, når det handler om at komme ud og se livemusik. Men nogle spillesteder er mere interessante end andre, hvis man spørger spillestedsgæsterne selv – og et par af stederne, vil de endda rejse helt til Jylland for at besøge.

Voxmeter har i sin løbende monitorering af danskernes musikvaner spurgt et repræsentativt udsnit af spillestedsgæster i Region Hovedstaden, hvilke spillesteder de har meget mere lyst til at besøge. Undersøgelsen er et led af Voxmeters 26.000 årlige målinger, der fokuserer på afdækning af danskernes vaner og holdninger på musikområdet.


Fem spillesteder hovedstadens musikelskere er meget mere nysgerrige på

Spørgsmål: Hvis du helt generelt tænker på at høre livemusik på spillesteder, har du så mere eller mindre lyst til det end tidligere? Svar: Meget mere.
Gennemsnitlige respondenter: 257. Beregningsmetode: 52 uger.


Det første spillested, som vækker stor interesse blandt hovedstadens musikelskere, er spillestedet ALICE i København, der byder på verdensmusik, jazz, elektronisk og alt godt fra det eksperimentelle hav. Dette sted har 19,2% af regionens spillestedsgæster meget mere lyst til at besøge.

På andenpladsen med tilslutning fra 18,6% af regionens spillestedsgæster, ligger rock’n’roll-baren High Voltage på Axeltorv i København. Her kan man få rock og heavy-stemning som ingen andre steder i Danmark, og dét er et genbesøg eller to værd.

På tredjepladsen finder man kulturhuset Pavillionen i Grenaa på Djursland, der siden 1902 har budt på levende kultur i mange forskellige varianter. Her vil 15,3% af regionens spillestedsgæster gerne komme på besøg.

På fjerdepladsen er 13,8% af spillestedsgæsterne nysgerrige på at få sig en oplevelse i Arena Nord i Frederikshavn. Adgangen til den friske vind fra Kattegat og områdets kulturelle tilbud lokker altså også hovedstadens musikelskere højt op nord.

Endelig er der Halmtorvet 9 ved Københavns Hovedbanegård og Den Brune Kødby, der byder på koncerter af enhver genre: jazz, singer-songwriter, indie, pop, rock og metal med både danske og udenlandske kunstnere. Dette venue trækker i 12,6% af regionens gæster.

Oversigten i denne analyserapport byder på de fem mest eftertragtede spillesteder blandt spillestedsgæsterne i Region Hovedstaden. Voxmeter har naturligvis den fulde oversigt i sin database CEM Music Intelligence, samt både nationale og regionale målinger på, hvordan popularitet blandt de danske spillesteder fordeler sig hos musikelskerne. Kontakt Voxmeter for at høre mere.

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musikforbrugere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database CEM Music Intelligence, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen, der bygger på 52.000 årlige interviews, blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.


Læs mere

Klaptrae
Woodpecker