Festivalsæsonen 2019: Disse festivaler vil vi besøge


Festival

Festivalsæsonen nærmer sig med hastige skridt, og vi skal til at vælge, hvilken af landets festivaler der skal skabe rammerne for årets store musik- og koncertoplevelser.

Voxmeter har kigget på tal fra eget musikanalyseværktøj, CEM Music Intelligence, der er bygget på 52.000 årlige interviews med danskerne om deres forbrugsvaner og holdninger – herunder musikvaner og holdninger til festivaler. Sådan får vi et indblik i, hvad et repræsentativt udsnit af danskerne svarer, når de bliver spurgt om, hvor de overvejer at få deres festivalfix i 2019.

Festivaler vi vil besøge

Q: Hvilken festival overvejer du at besøge næste gang? Beregningsmetode: 52 uger. Stikprøve: 2518.


  1. Grøn Festival har godt fat i festivalgængerne. Hele 30,7% af dem har svaret, at de overvejer at aflægge denne musikalske folkefest et visit.
  2. Naturidylliske Smukfest kommer på en andenplads med 25,3% af danskerne, der overvejer at se musik med Walther i den skønne skanderborgensiske bøgeskov.
  3. 24,1% af danskerne overvejer at bade enten i solskin eller mudder, når Roskilde Festival løber af stablen i juni og juli i år.
  4. På fjerdepladsen ligger det århusianske NorthSide festival, som 12,5% af danskerne forventer vil være rammerne for årets festivaloplevelser.
  5. Endelig er der gadefestivalen Distortion, der også ligger danskerne på sinde. I hvert fald vil 12,5% af dem gerne høre musik og feste på Københavns gader og stræder.

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musiklyttere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database CEM Music Intelligence, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen, der bygger på 52.000 årlige interviews, blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.


Er du interesseret i at få adgang til Voxmeters publikums- og markedsanalyser? Så læs mere om ”CEM Music Intelligence” – eller kontakt:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82
Jakob Houmølle
Jacob Houmølle
Konsulent
jh@voxmeter.dk
Tlf: +45 70 20 23 24

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker