Festival

Flere danskere overvejer at tage på festival i 2019

Festival

Gonzales Photo Flemming Bo Jensen / Gonzales Photo / Ritzau Scanpix

Selvom meteorologerne ikke lover en ligeså højhellig solskinsommer igen i år, er der alligevel et mindre opsving af danskere der kunne tænke sig at tage på festival i 2019 sammenlignet med 2018. Det viser tal fra Voxmeters analyseværktøj CEM Music Intelligence.

Overvejer at tage på festival

Q: Festivalgængere, der overvejer at besøge lige netop dit marked. Svar: Hele markedet. Stikprøve: 26.000. Beregningsmetode: 52 uger. Kilde: CEM Music Intelligence. Uge 22. 2019.

Danskernes samlede gæstepotentiale er nemlig steget med 2,5 procentpoint i forhold til uge 22, 2018. Således var der i 2018 37,5% af danskerne, der overvejede at besøge en festival. I år er tallet 40%. Og det er ikke bare en helt almindelig festival, de potentielle festivalgæster overvejer at besøge; tallet dækker nemlig over antallet af danskere, der kunne tænke sig besøge en bestemt.

Hvilke festivaler danskernes overvejelser er udtryk for, fremgår også i tal fra CEM Music Intelligence. I grafen herunder ses en top tre, men den fulde oversigt kan tilgås i Voxmeters analyseværktøj. Som det fremgår, lover sommeren f.eks. godt for Grøn. Her er et procentmæssigt opsving på 3,5% af danskere, der overvejer at besøge festivalen. Lidt tilbage går det for Smukfest og Roskilde, hh. -0,7 procentpoint og -0,9 procentpoint.

Overvejer netop denne festival

Q: Festivalgængere, der overvejer at besøge lige netop dit marked. Svar: Festivaler sammenlignet. Stikprøve: 26.000. Beregningsmetode: 52 uger. Kilde: CEM Music Intelligence. Uge 22. 2019.

Kontakt Voxmeter og find data for jeres festival

Den fulde oversigt over, hvilke festivaler danskerne kunne tænke sig at besøge, kan tilgås i Voxmeters analyseværktøj CEM Music Intelligence. Her indsamler vi svar på danskernes musikvaner igennem 26.000 årlige interview specifikt målrettet musiklivet. Herunder afdækker vi musikforbrugernes syn på regionale spillesteder og festivaler, kendskab og holdninger til den danske musikscene, samt udfører prognoser omkring spillesteds- og festivalgæsternes loyalitet. Ønsker du adgang til CEM Music Intelligence?

Skriv til Voxmeter eller kontakt os på: +45 70202324


Læs mere

Klaptrae
Woodpecker