Forbrugernes vagthund holder også øje med black friday-tilbud

Forbrugernes vagthund holder også øje med black friday-tilbud

En stor del af den danske detailhandel har taget det amerikanske udsalgsdøgn black friday til sig og markedsfører særlige tilbud frem mod den fjerde fredag i november. Foto: arkivfoto / Ritzau

Hos Forbrugerombudsmanden følger man med i slagtilbuddene til black friday, som igen ventes at sætte rekord.

 
Der vil formentlig være mange indkøbslystne forbrugere, der sidder klar til tilbudsjagt ved skærmen, når udsalgsdøgnet black friday går løs. Eller som har tænkt sig at gå på jagt efter nedsatte varer i butikkerne.

Udsalgsfænomenet følges også hos forbrugernes vagthund Forbrugerombudsmanden.

At forbrugerne har taget traditionen til sig, er der ingen tvivl om.

I en ny undersøgelse fra Voxmeter, hvor 1045 danskere over 18 år er blevet spurgt, svarer omkring en tredjedel, at de har planlagt at købe noget til black friday. Knap en tredjedel af de adspurgte har ligefrem udskudt et planlagt køb til udsalgsdøgnet.

Men samtidig er forbrugerne skeptiske. Knap halvdelen svarer, at de ikke stoler på de tilbud, de kan finde til black friday. Måske af samme årsag svarer knap halvdelen af de adspurgte, at de tjekker priser før og under black friday.

I 2017 blev black friday ifølge dankortudbyderen Nets den hidtil største shoppedag i Danmark med en dankortomsætning på 2,117 milliarder kroner.


Ritzau / Information 22.11.18
Læs hele artiklen på Information.dk


Læs mere

Rekordmange får lavet nye bryster
Radioboss vil have Kijafa tilbage til Faaborg
Flere får lavet bryster: Det skal du overveje
En sund mund er vigtig for en sund krop