Heavy metal-fans tager godt imod Slægts ”Perfume and Steel”

Heavy metal-fans tager godt imod Slægts ”Perfume and Steel”

Foto: Pressefoto / Naya Buch

I Danmark er der lidt under 700.000 danskere, der elsker heavy metal (kilde: CEM Danskerne). Det københavnske band, Slægt, har godt fat i haserne på netop disse danskere. Voxmeters markedsanalyse af nummeret viser, at 209.600 danskere er rigtig begejstrede for udspillet.
 
Indenfor heavy-genren er det kun det danske band Royal Hunt, der har scoret højere på VoxHot-listen med nummeret ”A Million Ways To Die”. Royal Hunt fik 223.557 unikke likes* på nummeret. Af udenlandske bands i genren er det kun bandet Ihsahn, der med nummeret ”Wake” fik en bedre samlet vurdering.

Slægt er udgjort af sanger og rytmeguitarist Oskar J. Frederiksen, guitarist Anders M. Jørgensen, bassist og backup-sanger Olle Bergholz og trommeslager Adam Nielsen. Bandet blev dannet i 2011 og udsendte i 2015 deres debutalbummet Ildsvanger. Siden har gruppen offentliggjort tre udspil, hvoraf det seneste The Wheel udkom i oktober. Samtlige albums har høstet glimrende anmeldelser, og Slægt har i løbet af årene både gæstet Roskilde Festival og CopenHell.

Black metal-traditionen tro, byder ”Perfume and Steel” på et hurtigt tempo, simple guitarriffs og growls. Bandet overrasker deres lyttere ved at inkorporere skiftende taktarter og uforudsigelige kontraststykker. Lyrisk kendetegner sangen sig ved et dommedagstema, der blandt andet udtrykkes i passager som:
 

”No more todays
As they tear through the night
Madness purveyors
Of perfume and steel”
Lyrics fra Perfume and Steel

Der er fuld knald på Slægt, og nummeret ”Perfume and Steel” er ingen undtagelse. Hvis det er Slægts hensigt at skille vandene og gå imod mainstream, er deres mission fuldendt. Bandet formår at skræmme 2.7 millioner danskere fra vid og sans. Og dog – for mange lyttere placerer sig i kategorien som ”semi-fans” af nummeret.

Slægt Perfume and Steel match af lytternes genre præferencerProfilen på dem, der synes godt om nummeret, er, at det hyppigst er mænd mellem 30 og 59 år, der primært er bosat i Hovedstaden. De glade lyttere er meget konkrete i deres respons. Flere af dem roser især bandets behandling af rytmik og temposkift. Desuden er en stor del af lytterne positivt stemte over for nummerets produktion og musikernes evner. Dette gælder både dem, der er faste heavy-fans og dem, der er mest til andre genre.

Slægt Perfume and Steel musikkens overordnede vurdering
27 % af de adspurgte lyttere opfatter sangen som vellykket, hvilket er højere end de gennemsnitlige 12 %, der siger det samme om andre numre på VoxHot-listen. Desuden er det kun hver femte lytter, der ikke kunne finde på at anbefale musikken til familie og venner. Det tyder altså på, at mange danskere sagtens kan værdsætte kvaliteten af nummeret – også de danskere, der ikke lytter til heavy metal normalt.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af CEM MusicTest.


Slægt Perfume and Steel på VoxHot uge 45

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk