Den danske gruppe The Minds of 99 spiller koncert på VEGA i København

Her er det vigtigt, at spillestederne booker “noget man kender i forvejen”

Den danske gruppe The Minds of 99 spiller koncert på VEGA i København

Foto: Flemming Bo Jensen / Gonzales Photo / Ritzau Scanpix.

Når vi vil ud og høre musik på de danske spillesteder, er det vigtigere for nogle end andre, at musikken matcher vores nøjagtige smag. Sådan svarer 10,8% af de danske spillestedsbesøgende i hvert fald, at det er “meget vigtigt”, at navnene er nogle de ”kender i forvejen”.

Den relativt store andel af konservative spillestedsgæster er sammensat af forskellige grupperinger, og i nogle genrer er sigtet efter de sikre navne højere end i andre. På samme tid belyser denne analyse, hvor stort et publikum der ville overveje at tage til en koncert eller et event, hvis spillestedet booker det sikre navn.

Så mange mener det er vigtigt, at høre musik de kender i forvejen

Spørgsmål: Hvad er vigtigt omkring musikken, når du skal ud og høre livemusik? Svar: Kunstneren / orkesteret skal være noget jeg kender i forvejen. Parameter: Meget vigtigt. Kryds med: Foretrukken musikgenre. Stikprøve: 26.000. Kilde: CEM Music Intelligence. Uge 23. 2019.

Andelen af musikforbrugere, der foretrækker de helt sikre artister, fordeler sig ligeligt imellem fans af evergreens og heavy-metal. Her mener 11,8%, at det er meget vigtigt, at kunstneren eller orkesteret er noget, de ”kender i forvejen”. På tredjepladsen ligger country med 11,5%. Derefter er det fans af pop (10,6%), der har skarpladte holdninger til hovednavnene, fulgt af fans af dansktop (10,5%).

Kontakt Voxmeter og få fuld adgang til CEM Music Intelligence

Denne uges analyse giver indblik i data, som Voxmeter indsamler vedrørende danskernes holdninger på musikområdet. Dataen findes i omfattende form i Voxmeters musikdatabank CEM Music Intelligence, hvor vi indsamler svar igennem 26.000 årlige musikrelaterede interview med repræsentative udsnit af befolkningen. Herunder afdækker vi musikforbrugernes syn på regionale spillesteder og festivaler, kendskab og holdninger til den danske musikscene, samt udfører prognoser omkring spillesteds- og festivalgæsternes loyalty.


Læs mere

Klaptrae