Her skal livemusik opleves!


Spillested koncert Foto af: Boga Rín

Når man som musikelsker vil ud og høre livemusik, vælger man som regel en koncert ud fra kunstneren – og ikke på baggrund af spillestedet. Men hvor ville danskerne helst tage til koncert, hvis de udelukkende skulle vælge på baggrund af spillestedet?


CEM Music Intelligence - Spillesteder man vil besøge

Q: Hvilke spillesteder kunne du godt forestille dig at besøge, hvis du skulle ud at høre livemusik? – Svarmuligheder er de spillesteder respondenten har angivet at kende – Stikprøve: 5.323I denne undersøgelse sætter Voxmeter spillestederne i fokus. Vi har dykket ned i databasen CEM Music Intelligence og undersøgt hvilke seks spillesteder, flest danskere kunne forstille sig at besøge i forbindelse med livekoncerter.

DR Koncerthus blev kritiseret både under og efter opførelsen, blandt andet på grund af en budgetoverskridelse på mange millioner. Her nøjagtigt 10 år efter åbningsdagen bekræfter vores undersøgelse, at DR Koncerthus har indtaget en varm plads i hjertet på mere end hver tredje dansker. Med en andel på 37% er DR Koncerthus det spillested, flest danskere kunne forstille sig at besøge.

DR Koncerthus overgår kun med decimaler det store, nyåbnede Royal Arena, der har næsten ti gange så stor en publikumskapacitet som DR Koncerthus.

Undersøgelsen peger på, at spillesteder i hovedstadsområdet er særligt populære, da hovedparten af spillestederne på listen er placeret i København. Den eneste undtagelse er Jyske Bank Boxen, der placerer sig på en fjerdeplads, lige efter Parken.

CEM Music Intelligence gør det muligt at gå i dybden med årsagerne til spillesteders succes. Med værktøjet kan vi gå helt tæt på musikmarkedet og f.eks. afdække hvilke faciliteter og kvaliteter, danskerne finder vigtige, når de skal besøge spillesteder.


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer