”Hvis Du Ringer På Mandag” er pop, som alle forstår

Thomas Buttenschøn

Pressebillede

Thomas Buttenschøn er ude med sit første officielle dansksprogede album siden ”Vinden Der Blæser” fra 2011. Pladen hedder ”Er Der Godt Vejr I Himlen?”, og det er der i den grad for den 33-årige singer-songwriter. Førstesinglen ”Hvis Du Ringer På Mandag” er nemlig fløjet direkte op på en 5. plads på ugens VoxHot-liste.At størstedelen af danskerne godt kan lide personen Thomas Buttenschøn, er der ikke meget tvivl om. Den krølhårede mediedarling har lavet børne-tv, været vært i ”Danmark Har Talent”, deltaget i ”Vild Med Dans”, beriget et sladderblad eller to med anekdoter fra privatlivet – og meget mere. Men hvad siger lytterne til hans seneste udspil?

Først og fremmest radiovenlig

”Hvis Du Ringer På Mandag” har allerede fået god rotation på Danmarks Radio. Det lader til, at nummeret kan blive lidt af en ørehænger, hvis man spørger lytterne. VoxHot Musiktest dokumenterer, at hele 51% af det adspurgte lytterpanel gerne vil høre nummeret i radioen. Det er 21% over gennemsnittet for alle tidligere testede artister på VoxHot.

Vil høre musikken i radioen
Dedikerede fans ville nok akkreditere Buttenschøns personlige tekster og nærværende stemme for dette ønske på radioplaylisten. Og noget lignende er der også belæg for i tallene fra VoxHot Musiktest. Buttenschøn scorer ca. 11% højere for sit finurlige tekstarbejde, end samtlige testede artister i gennemsnit gør. Han scorer også over snit for sin vokal og cementerer dermed sig selv som en singer-songwriter med noget på hjerte og en stemme, der leverer.

Skyder med aldersmæssig spredehagl

Udover at lytterne kan lide Buttenschøns tekst og vokal, så svinger nummeret også godt, dvs. rammer noget velkendt hos lytterne. Langt over gennemsnittet mener nemlig, at ”Hvis Du Ringer På Mandag” matcher genrer, de lytter til i hverdagen. Buttenschøns univers har oveni købet en nærmest ideel spredning på aldersgrupper. Sangen formår at ramme både de unge, de lidt ældre og seniorerne nærmest ligeligt. Buttenschøn laver altså pop, som alle forstår.

Målgruppe alder

Det handler om smag og behag

Med denne feedback i bagagen, kan det undre, at ”Hvis Du Ringer På Mandag” ikke kommer lidt højere op af VoxHot-listen. Tallene er grønne nærmest over hele feltet, håndværket er i orden, og musikken har appeal. Der er dog en enkelt ting, som deler vandene. Størstedelen af de positivt stemte lyttere tilkendegiver, at nummeret bringer dem glæde, mens størstedelen af de negativt stemte lyttere siger, at de oplever irritation. Det kan have noget at gøre med, hvilken side af sagen man stiller sig på i sangens tematik.

”Jeg er kun mig selv”, synger Buttenschøn til en, der konstant vil i kontakt med ham. Glad den ene dag, vred den anden, tæt på at tude den tredje. Humørsvingninger kan være til glæde eller irritation – det afhænger af ørerne, der hører. Sikkert er det dog, at Buttenschøn har skrevet et personligt og ærligt nummer, som lytterne tager følelsesmæssig stilling til, og som mange med glæde vil se live – i hvert fald 32%, som igen er langt over gennemsnittet. Det kan de heldigvis få lov til, for Buttenschøns danmarksturné ”Tilbage På Dansk” er allerede i fuld sving.

Vil høre musikken live til koncert

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82
Jakob Houmølle
Jacob Houmølle
Konsulent
jh@voxmeter.dk
Tlf: +45 70 20 23 24

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker