”Hvis Du Ringer På Mandag” er pop, som alle forstår

Thomas Buttenschøn

Pressebillede

Thomas Buttenschøn er ude med sit første officielle dansksprogede album siden ”Vinden Der Blæser” fra 2011. Pladen hedder ”Er Der Godt Vejr I Himlen?”, og det er der i den grad for den 33-årige singer-songwriter. Førstesinglen ”Hvis Du Ringer På Mandag” er nemlig fløjet direkte op på en 5. plads på ugens VoxHot-liste.At størstedelen af danskerne godt kan lide personen Thomas Buttenschøn, er der ikke meget tvivl om. Den krølhårede mediedarling har lavet børne-tv, været vært i ”Danmark Har Talent”, deltaget i ”Vild Med Dans”, beriget et sladderblad eller to med anekdoter fra privatlivet – og meget mere. Men hvad siger lytterne til hans seneste udspil?

Først og fremmest radiovenlig

”Hvis Du Ringer På Mandag” har allerede fået god rotation på Danmarks Radio. Det lader til, at nummeret kan blive lidt af en ørehænger, hvis man spørger lytterne. CEM MusicTest dokumenterer, at hele 51% af det adspurgte lytterpanel gerne vil høre nummeret i radioen. Det er 21% over gennemsnittet for alle tidligere testede artister på VoxHot.

Vil høre musikken i radioen
Dedikerede fans ville nok akkreditere Buttenschøns personlige tekster og nærværende stemme for dette ønske på radioplaylisten. Og noget lignende er der også belæg for i tallene fra CEM MusicTest. Buttenschøn scorer ca. 11% højere for sit finurlige tekstarbejde, end samtlige testede artister i gennemsnit gør. Han scorer også over snit for sin vokal og cementerer dermed sig selv som en singer-songwriter med noget på hjerte og en stemme, der leverer.

Skyder med aldersmæssig spredehagl

Udover at lytterne kan lide Buttenschøns tekst og vokal, så svinger nummeret også godt, dvs. rammer noget velkendt hos lytterne. Langt over gennemsnittet mener nemlig, at ”Hvis Du Ringer På Mandag” matcher genrer, de lytter til i hverdagen. Buttenschøns univers har oveni købet en nærmest ideel spredning på aldersgrupper. Sangen formår at ramme både de unge, de lidt ældre og seniorerne nærmest ligeligt. Buttenschøn laver altså pop, som alle forstår.

Målgruppe alder

Det handler om smag og behag

Med denne feedback i bagagen, kan det undre, at ”Hvis Du Ringer På Mandag” ikke kommer lidt højere op af VoxHot-listen. Tallene er grønne nærmest over hele feltet, håndværket er i orden, og musikken har appeal. Der er dog en enkelt ting, som deler vandene. Størstedelen af de positivt stemte lyttere tilkendegiver, at nummeret bringer dem glæde, mens størstedelen af de negativt stemte lyttere siger, at de oplever irritation. Det kan have noget at gøre med, hvilken side af sagen man stiller sig på i sangens tematik.

”Jeg er kun mig selv”, synger Buttenschøn til en, der konstant vil i kontakt med ham. Glad den ene dag, vred den anden, tæt på at tude den tredje. Humørsvingninger kan være til glæde eller irritation – det afhænger af ørerne, der hører. Sikkert er det dog, at Buttenschøn har skrevet et personligt og ærligt nummer, som lytterne tager følelsesmæssig stilling til, og som mange med glæde vil se live – i hvert fald 32%, som igen er langt over gennemsnittet. Det kan de heldigvis få lov til, for Buttenschøns danmarksturné ”Tilbage På Dansk” er allerede i fuld sving.

Vil høre musikken live til koncert

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab CEM MusicTest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi CEM MusicTest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.


Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82
Jakob Houmølle
Jacob Houmølle
Konsulent
jh@voxmeter.dk
Tlf: +45 70 20 23 24

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Læs mere

Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk