DR overrasker igen i ny meningsmåling

Efter kommunalvalget i 2013 var DR Nyheder ude at beklage kvaliteten af deres misvisende exit-prognose. Nu overrasker DR igen med en ny, opsigtsvækkende måling. For ifølge Danmarks Radio har Lars Løkke Rasmussen overhalet Helle Thorning-Schmidt som danskernes foretrukne kandidat til statsministerposten. Nyheden blev udsendt af DR i fredags, dagen før den socialdemokratiske kongres, hvor DR-online bl.a. skrev; Når Helle Thorning-Schmidt træder op på talerstolen, er hun for første gang i et år ikke længere danskernes favoritkandidat til statsministerposten.
Hos Voxmeter undrer vi os over resultatet. For ifølge Voxmeters tilsvarende måling, hvor alle partiformænd vurderes, ligger Helle Thorning-Schmidt fortsat komfortabelt foran Lars Løkke Rasmussen. DR’s måling står yderligere i kontrast til Jyllands-Postens måling samme dag (foretaget af analyseinstituttet Wilke); her foretrækker 38,6 pct. Helle Thorning-Schmidt, mens 37,1 pct. foretrækker Lars Løkke Rasmussen.
Klik her og læs, hvordan du selv kan tjekke troværdigheden i en meningsmåling.

Bedst som statsminister?


 
 

Christian Stjer
Af Christian Stjer, adm. dir. Voxmeter.
Klik her for at gå tilbage til blogoversigten.


Min
Twitter

Min
LinkedIn

Voxmeter
Facebook

Tilmeld
Nyhedsbrev