Prognose: År 2015 bliver turbulent

Trods store problemer i Rusland og knas i Tysklands økonomi steg dansk eksport i 2014 med 2,5 %.
Aktiemarkedet satte nye rekorder og boligmarkedet slap ud af en årelang dybfrost.
For 9. kvartal i træk steg forbrugertilliden, og frygten for arbejdsløshed faldt. Aldrig før har forbrugerne haft så mange penge på opsparingskontoen som i dag. Alligevel holder forbrugerne sig fortsat i ro.

I 2015 skal vi til folketingsvalg. Traditionen tro vil uvisheden over, hvem der skal regere landet, lægge en dæmper på nye, større investeringer og tiltag. Forbrugslysten vil tynges af skærpet valgretorik om økonomien, hvilket vil øge usikkerheden om, hvorvidt den er god eller dårlig.

Eksporten vil forsat vokse, og tøbruddet på boligmarkedet vil fortsætte. Efter to års himmelflugt vil aktiemarkedet flade ud. Der vil være usikkerhed om aktiernes nuværende niveau og stigende nervøsitet over forholdet til Rusland og de nye uroligheder i Sydeuropa. Samlet set vil aktiemarkedet dog ende i plus takket være positiv vækst i USA og fortsat lave oliepriser.

 
Held og lykke i 2015!

Christian Stjer
Af Christian Stjer, adm. dir. Voxmeter.
Klik her for at gå tilbage til blogoversigten.


Min
Twitter

Min
LinkedIn

Voxmeter
Facebook

Tilmeld
Nyhedsbrev