Får vi et gyservalg igen i 2015?

Fredag d. 26. august 2011 udskrev Lars Løkke Rasmussen (V) folketingsvalg. Den dag kunne blå blok ifølge meningsmålingerne mønstre 45,9 % af stemmerne, mens rød blok stod til en komfortabel føring på 53,7 %. Dengang tegnede der sig altså det samme billede for regeringsblokken som i dag. Selvom alle syntes enige om en klar sejr til rød blok, blev det et gyservalg. Blå blok hentede 3,5 %, mens rød blok mistede 3,8 %. Rød blok vandt derfor kun lige akkurat med 50,2 % af stemmerne mod blå bloks 49,7 %.

Dengang førte Lars Løkke Rasmussen (37,5 %) suverænt over Helle Thorning Schmidt (24,3 %) som vælgernes foretrukne statsminister. I mellemtiden har Lars Løkke mistet 17 procentpoint og foretrækkes kun af 20,0 %, mens Thorning er gået frem og foretrækkes af 26,1 % af vælgerne. Lars Løkke har derfor langt fra samme goodwill blandt vælgerne som dengang, mens tilliden til Thorning stiger støt.

Vi ser altså det omvendte billede i forhold til valget i 2011. I dag fører blå blok meningsmålingerne, mens Thorning ligger i spidsen på goodwill.

Så trods blå bloks solide forspring, er intet afgjort. Som det eneste analyseinstitut gennemfører Voxmeter hver uge politiske målinger baseret på 1.000 telefoninterview. Voxmeter blander ikke stikprøven med web-interview eller interview fra ugerne tidligere.
Læs mere, klik her

Sådan vil vælgerne stemme i dag (%) 12. januar 2015

Sådan vil vælgerne stemme i dag (%)

Bedst som statsminister (%)

Bedst som statsminister (%)
 
 

Meningsmåling:
1.023 telefoninterview.
Nationalt repræsentativt 18 år+.
 
Kvalitetsmåling

Læs mere, klik her

 
 

Christian Stjer
Af Christian Stjer, adm. dir. Voxmeter.
Klik her for at gå tilbage til blogoversigten.


Min
Twitter

Min
LinkedIn

Voxmeter
Facebook

Tilmeld
Nyhedsbrev