Danskerne ønsker ikke bankfinansiering

Share on FacebookShare on LinkedinShare on Twitter

 

Konkurrencen blandt bankerne er de seneste år øget kraftigt. I dag er det langt lettere at få bevilliget banklån end tidligere. Bankernes helt store udfordring er bare, at danskerne fortsat prioriterer opsparing frem for lånefinansieret forbrug.

 
 
CEM Bank
 
 

I dag er det kunderne der bestemmer

Finanskrisen har forårsaget ekstreme omvæltninger i forbrugernes adfærd, ikke mindst i omgangen med bankerne. Ydermere har den digitale fremmarch gjort det nemmere for bankkunderne at foretage sine økonomiske dispositioner selv.
Ikke nok med det; de sociale mediers tsunami har nedbrudt de klassiske markedsføringskanaler, så det i dag er kunderne selv, som viderebringer anbefalinger til familie og venner om, hvor ens økonomi forvaltes bedst. I fremtiden vil kunderne selv bestemme endnu mere, og omvæltningen vil gå langt stærkere end hidtil.

Nedenstående grafik fortæller hvilke banker kunderne anbefaler i forhold til, om det er ”let eller svært” at låne penge. Artiklen fortsætter under grafikken og beretter om de underliggende årsager til de store forskelle bankerne imellem.

 
 
CEM Bank
 
 

146.000 bankinterview hvert år

Voxmeter er dagligt i dialog med bankkunderne. Derfor kan vi isolere langt de fleste årsager, der driver tallene. Eksempelvis, hvorfor kun 10,6 % af kunderne i Sparekassen Sjælland vurderer, at det er ”nemt” at få bevilliget banklån. Eller det skyldes en mindre god evne til at markedsføre bankens lånetilbud til egne kunder. Eller om problemet skyldes attituden blandt rådgiverne, som opleves mindre imødekommende end ansatte hos eksempelvis Vestjysk Bank. Måske har Sparekassen Sjællands kunder bare mindre behov for banklån end kunder i andre banker. Eller noget helt andet?
Nogen kunne være bekymret over, om den heftige konkurrence i banksektoren er i gang med at fremprovokere en usund balance i udlånspolitikken. Voxmeter ligger inde med alle svarene. Du kan invitere Voxmeter på besøg, og få fremlagt en specifik analyse. Eller få udarbejdet en analyserapport, eller få onlineadgang til analyserne.

Alt hvad du vil vide i ét analysesystem

Voxmeter har samlet de fleste typer undersøgelser og analyser, som organisationer og virksomheder køber hos analyseinstitutterne. Analyserne er samlet via teknologien Catglobe og tilgås online i én samlet forretningsløsning kaldet ”CEM Intelligence”. Her har du adgang til opdateret viden både om danskerne, vælgerne, kunderne, forbrugerne, medarbejderne.
Interessant og brugbar viden, hvad end du arbejder med ledelse, strategi, markedsføring, kundeservice, produktudvikling, politik eller journalistik. Ja, selv hvis du som borger ønsker styrket samfundsindsigt. Voxmeter er det eneste konsulenthus i verden, der har specialiseret sig i at strukturere og kvalitetssikre meningsmålinger, så viden kan bruges strategisk og operationelt og være på forkant med kunders eller borgernes behov.
Cem Intelligence kører nu på 10. år (siden 2008) og benyttes af både private og offentlige virksomheder i ind- og udland.

Læs mere om Voxmeters bankanalyser og metode – klik her
 
 

 
 
Af Christian Stjer, Adm. Direktør, Voxmeter A/S.
26 83 82 82 / cs@voxmeter.dk
Følg mig på Twitter og LinkedIn
 

Christian

 
 

Tilbage til Nyheder