Analyser
 

Kommunalvalg 2017

Vil du gerne blive klogere på hvilke emner danskerne synes er vigtige til kommunalvalget? Voxmeter foretager dagligt interview med danskerne. Derfor kan vi isolere de problemer, som ligger borgerne dybest på sinde i de enkelte kommuner.

Køb analyserapport

Vi bringer dig i dialog med 55.000 borgere! Til november er det borgerne der bestemmer. Du kan købe analyserapporten for kommunalvalget 2017, som afdækker vælgernes prioriteringer i netop din kommune. Rapporten koster 12.895 kr. ex moms, og de opdateres hvert halvår.

Næste rapport udgives 7. juli 2017.
Interesseret? Klik her, så kontakter vi dig
 
 
Download demorapport
 

Folkeskolerne har førsteprioritet

Folkeskolerne bliver et af de vigtigste emner ved det kommende kommunalvalg, hvis det var op til vælgerne. Dernæst kommer dagrenovation, børnehaver og vuggestuer. Trafikale forhold er et kraftigt stigende emne, der har borgernes opmærksomhed. Bilisters og fodgængeres forhold, er de kraftigst stigende emner i år. Men også øget fokus på sports- og friluftaktiviteter er kraftigt stigende.

Kontakt Voxmeter og hør hvordan det ser ud i din kommune.

 
Kommunale forhold
 
 

Til november er det borgerne der bestemmer!

Der er stor forskel på vælgernes prioritering og tilfredshed med de enkelte emner i de forskellige kommuner. Når det handler om folkeskolen, er det i dag Solrød kommune, der, ifølge borgerne, er bedst til at drive folkeskole. Dernæst kommer Gentofte og Skanderborg. Helt i bunden finder vi Randers kommune, mens Odense og Stevns kommune deler de følgende bundpladser. Hos Voxmeter kan du få at vide hvordan din kommune ligger.

 
 
Folkeskoler
 
 

I hvilke kommuner bliver spændingen størst?

Graden af spænding om valgresultatet afhænger også af, hvor glade eller utilfredse borgerne generelt er med egen kommune. En god måde at få et fingerpeg på er at spørge borgerne om, hvorvidt man vil anbefale sin kommune som en god kommune at bo i. Her ligger Rødovre, Gladsaxe og Frederiksberg i top-3 over Danmarks kommuner. I bunden finder vi Randers kommune, efterfulgt af Stevns og Tønder. I Voxmeters kommunalvalgsbarometer evaluerer borgerne hertil ledelsen – henholdsvis borgmester og kommunaldirektøren.
Kontakt Voxmeter og hør, hvordan det ser ud i din kommune.

 
Kommunalvalg Ambassadører
 
 

Attraktive erhvervskommuner

I Lyngby-Taarbæk kan man bryste sig af at indtage en førsteplads, både når det gælder borgernes vurdering af erhvervslivets forhold og kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder.

Middelfart ligger på andenpladsen i disciplinen ”gode erhvervsforhold”, tæt efterfulgt af Høje-Taastrup. Når det gælder kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder, er det også de to kommuner, der slås om anden- og tredjepladsen, men her ligger Høje-Taastrup forrest.

 
 
Erhvervslivets forhold
 
 

I bunden finder vi Svendborg kommune, både når det gælder borgernes vurdering af forholdene for erhvervslivet og kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder.

 
 
Evne til at tiltrække virksomheder

Hvordan vurderer borgerne ledelsen
i de danske kommuner?

Der er stor forskel på top og bund, når borgerne evaluerer ledelsen i de danske kommuner. På førstepladsen finder vi borgmester Erik Nielsen i Rødovre kommune med 72,5 % af borgerne bag sig, mens borgmester, Claus Omann Jensen i Randers, kun har opbakning fra 22,3 % af borgerne.

På andenpladsen over de bedst evaluerede borgmestre i Danmark kommer Thomas Gyldal Petersen i Herlev kommune, mens tredjepladsen besættes af borgmester Jesper Würtzen i Ballerup kommune.

 
 
Borgmester
 
 

I bunden finder vi borgmesteren i Odense kommune, Peter Rahbæk Juel, som ligger tredjesidst. Næstsidst befinder sig Lene Kjelgaard Jensen, borgmester i Thisted kommune, og på sidstepladsen Claus Omann Jensen, Randers Kommune.

I hvilke kommuner forventer borgerne øget beskæftigelse på egen arbejdsplads?

Optimismen blomstrer i Hørsholm kommune, når det gælder forventninger til øget beskæftigelse på egen arbejdsplads. Med 37,5 % af Hørsholmborgerne, der forventer øget beskæftigelse på egen arbejdsplads, ligger den nordsjællandske kommune i top.

Blot halvanden times kørsel og en brobillet derfra, i Nyborg kommune, er optimismen seks gange mindre end i Hørsholm. Her er det blot 6,3 %, der forventer øget beskæftigelse på egen arbejdsplads.

Optimismen til beskæftigelsen er ellers generelt høj i hele Danmark, men med markante geografiske forskelle.

 
 
Øget beskæftigelse

Analyser, du kan stole på

Voxmeter er specialiseret i at strukturere og kvalitetssikre meningsmålinger. Alle respondenter er udvalgt helt tilfældigt og telefonrekrutteret af en veluddannet interviewer. Vi bruger IKKE svarpersoner der har tilmeldt sig på eget initiativ.
 
Vil du forstå hvad der er vigtigt for borgerne i din kommune?
Klik her, så kontakter vi dig
 

Vil du vide mere
om undersøgelsen?

Anna M. Christensen
Analysedirektør
amc@voxmeter.dk
26 84 68 51
 

Anna M. Christensen

Anna M. Christensen
Anna M.
Christensen