Jyske Bank scorer højest blandt velhavende bankkunder

Share on FacebookShare on LinkedinShare on Twitter

 

Jyske bank klarer sig markant bedre end andre banker, når det kommer til Private Banking. Jyske bank opnår en CEM score på 6.985 ud af en mulig score på maksimalt 11.000. CEM scoren udregnes på baggrund af alle de ydelser kunderne bruger i banken, vægtet efter vurdering og vigtighed.


Bedste private banking bank

Sydbank har kurs mod sidstepladsen
Nordea er den mindst populære bank blandt de rige kunder. Meget tyder dog på, at Nordea til næste år bytter plads med Sydbank. Introduktionen af Sydbanks kundefordelsprogram i 2015 blev i første omgang modtaget positivt, men siden hen er de rige kunder blevet skuffede. Sydbank scorer lavest på flere væsentlige rådgivningsområder, eksempelvis "ekspertise". De rige kunder i Sydbank har da også i mindre grad tillid til Sydbanks ledelse.


Bedste private banking bank

Bemærk:Voxmeter har kun medtaget de banker hvor vi opfylder en stikprøve på minimum 350 Private Banking kunder for hver bank. Voxmeter har derfor udeladt banker som f.eks. Ringkjøbing Landbobank, Vestjysk Bank, Nordjyske Bank med flere.

Danmarks mest omfattende bankundersøgelse
CEM Bank Intelligence afdækker de væsentligste kundeberørings-områder via 224.000 årlige kundeinterview. Her er CEM Scoren et vigtigt redskab til at identificere de mest virksomme indsats-KPI’er. CEM Scoren vægtes efter kundernes vurdering af vigtighed samt evaluering af en række parametre, som sammenstilles med en bagvedliggende driveranalyse for kundevækst. Målingen afdækker alle kundegrupper, herunder Private Banking kunder. Den maksimale CEM Score er 11.000 point.

Du mener, hvad du læser
Som det fremgår her, er der stor forskel på, hvad de enkelte mediers læsere mener. Man kan altså godt lave meningsmålinger blandt et medies læsere, men de er ikke repræsentative for hele befolkningen – kun for det enkelte medies brugere.

Avislæsere, der frygter skattetrykket

Vær på vagt for vildledende undersøgelser!
Desværre citerer et stigende antal medier helt ukritisk den ene kåring af virksomheder efter den anden. Og alt for ofte baseres disse kåringer på vildledende undersøgelser, hvor svarpersonerne ikke er tilfældigt udvalgt. Af økonomiske årsager skaffer flere analyseinstitutter sine svarpersoner med opslag på hjemmesider eller sociale medier med konkurrencer og præmielodtrækninger, hvor man kan tilmelde sig. Andre målinger baseres på ratings fra et medies egne læsere eller brugere.

Blandt andre metodiske fejl ses eksempelvis, at en bank skal betale et analyseinstitut for være med i en måling og til gengæld selv levere kundeudtrækket. Hermed ryger den tilfældige udvælgelse og uvildigheden. Hos Voxmeter hilser vi alle undersøgelser velkomne, forudsat metode og usikkerhed deklareres klart og tydeligt. Du kan læse mere om Voxmeters kvalitetskodeks på www.kvalitetsmåling.dk.

Sådan afspejler Voxmeter virkeligheden
I Voxmeters bankundersøgelse har alle respondenter været i personlig dialog med en uddannet interviewer. Dette sikrer en høj deltagelse, hvor succeskriteriet er, at 7 ud af 10 respondenter indvilliger i at lade sig interviewe. Alle respondenter er tilfældigt udvalgt. Dette sikres via autogenererede mobilnumre (93%) og stationære numre (7%). Således indfanges både personer med hemmeligt nummer, firmatelefon, taletidskort og almindelige abonnementer. Voxmeter opfylder hermed de to vigtigste analyseprincipper: 1) At alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. 2) At alle persontyper er repræsenteret; fra fattig til rig, fra ufaglært til højtuddannet og fra ung til gammel. Altså opnås den rette spredning af persontyper afstemt efter de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Kontakt Voxmeter og hør mere.

Du er velkommen til at kontakte

 

 

Christian Stjer
Adm. Direktør
cs@voxmeter.dk
26 83 82 82
 

Christian Stjer

 
 

Tilbage til Nyheder

Løkke overrasker med ministervalg: Han er både tv-stjerne og mangemillionær

BT 02.05.2018 kl. 14:08

Erhvervsmand Tommy Ahlers bliver ny uddannelses- og forskningsminister, efter at Søren Pind (V) har forladt dansk politik.

“Jeg håber også, at Tommy får lov at blive i embedet, så han virkeligt kan gøre en forskel henover årene”, siger Jesper Buch.
Der skal gøres mere end at håbe, hvis ikke Tommy Ahlers skal sparkes ned fra ministertaburetten igen til næste sommer, hvor folketingsvalget senest kommer.
I den seneste meningsmåling fra Voxmeter, som er offentliggjort den 29. april står rød blok til at få 94 mandater mod blå bloks 81.

BT
 

Tilbage til Nyheder

Nej tak til DAB: Danskerne vil beholde deres FM-radioer

Information 15.04.2018 kl. 06:02

Der er ingen folkelig opbakning til forslaget om at lukke for FM-båndet i 2021.

Et flertal af danskerne tøver med at sende deres gamle FM-radio på genbrugspladsen.
Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Information
 

Tilbage til Nyheder

Pape: Vi gør ikke op med Menneskerettighedskonventionen

Børsen 13.04.2018 kl. 14:41

Søren Pape Poulsen har fredag på Danmarks vegne samlet enighed blandt Europarådets 47 lande om forsatte reformer af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Forud for vedtagelsen af erklæringen har Voxmeter for Ritzau spurgt 1000 repræsentativt udvalgte danskere om deres syn på Menneskerettighedsdomstolen.

Børsen
 

Tilbage til Nyheder

Topforhandlere går på weekend uden nye møder i kalenderen

Børsen 06.04.2018 kl. 14:59

Som sagerne står fredag eftermiddag, er der ikke udsigt til, at topforhandlerne skal møde op til nye drøftelser i overenskomstforhandlingerne i weekenden.

I en meningsmåling udført af Voxmeter for Ritzau er 1006 personer blevet spurgt, hvem de umiddelbart har mest sympati for i konflikten – de offentlige arbejdsgivere eller de offentlige lønmodtagere.
Her svarer 73,5 procent lønmodtagerne, mens 12,5 procent svarer arbejdsgiverne. 14 procent svarer ved ikke.

Børsen
 

Tilbage til Nyheder

Fakta: Danskerne vil ikke stoppe brugen af Facebook

Jyllands-Posten 05.04.2018 kl. 09:04

En undersøgelse viser, at langt de fleste danskere ønsker at fastholde deres brug af mediet Facebook.

Danskerne har ikke den store tiltro, til at Facebook skærper kontrollen med brugernes data. Alligevel vil de fleste fortsætte med at bruge mediet som før Cambridge Analytica-skandalen.
Det viser en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Jyllands-Posten
 

Tilbage til Nyheder

Overraskende for hver anden dansker: Betændelse i tænder og mund kan forværre sygdomme andre steder i kroppen

Mynewsdesk 26.03.2018 kl. 06:30

Halvdelen af danskerne ved ikke, at sunde tænder kan have betydning for resten af kroppen, og at tænder og mund kan være afgørende for, hvordan kroniske livsstilssygdomme udvikler sig.

Op mod halvdelen af danskerne – 49 procent – kender ikke til den direkte sammenhæng mellem sunde tænder og et godt helbred. Det viser en ny Voxmeter-undersøgelse foretaget for Tandlægeforeningen.

Mynewsdesk
 

Tilbage til Nyheder

Danskerne ser ingen grund til boykot af VM i Rusland

Berlingske 24.03.2018 kl 11:10

Danskerne mener hverken, at det officielle Danmark eller landsholdet skal boykotte VM.

Danskerne mener ikke, at et nervegiftsangreb i Storbritannien bør få konsekvenser for fremmødet af danskere i Rusland til sommerens VM-slutrunde i fodbold.
Det viser en repræsentativ undersøgelse, der er lavet af Voxmeter på vegne af Ritzau.

Berlingske
 

Tilbage til Nyheder

Jegerupper sprang til og blev årets førstehjælper

JyskeVestkysten 23.03.2018 kl. 16:42

Claus Carstens reddede kollegas liv, fordi han kunne førstehjælp. Torsdag modtog han prisen som Årets Førstehjælper 2018.

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, mens hver femte aldrig har taget et kursus, viser en ny, repræsentativ undersøgelse, analysevirksomheden Voxmeter har udført for Røde Kors.

JyskeVestkysten
 

Tilbage til Nyheder

Farlig tendens: De ældre er dårligst til førstehjælp

DR 22.03.2018 kl. 18:28

Mange ældre kan ikke førstehjælp. Et alvorligt samfundsproblem, advarer Ældre Sagen.

Mens flere og flere danskere lærer førstehjælp, så halter de ældre efter på den konto – og det er en farlig kombination, advarer blandt andet Røde Kors.
Undersøgelsen fra Røde Kors er udført af Voxmeter.

DR
 

Tilbage til Nyheder

Nordea vil tabe tusindvis af kunder i 2018

Share on FacebookShare on LinkedinShare on Twitter

 
Situation for Nordea ser kritisk ud for 2018, hvor kundeafgangen ser ud til at accelerere. Fire ud af ti primære kunder i Nordea er i gang med at søge væk fra banken. Nedenstående grafik viser også,
at det ser slemt ud for Den Jyske Sparekasse og Nykredit Bank. Her kan Voxmeter dog se, at der er mere styr på andre vitale parametre, som i tide omvender de ”skilsmisseparate” kunder. Derimod står
det skidt til i Danske Bank og hos Sydbank, hvor problemerne vokser.

Bedste bank

Stikprøve: 104.000 telefon- + 50.334 web-interview, i alt 154.334 interview, nationalt repræsentativt 18 år+. Den maksimale statistiske usikkerhed er 0,22 %.

Når bankerne bryster sig af, hvor mange kunder de har, bor
der mere end 10 millioner mennesker i Danmark, hvis kundetallene lægges sammen. Der er da også stor forskel på, hvordan den enkelte bank optæller kunder. Fælles for alle er, at
der kæmpes om at vinde størsteparten af den enkelte kundes engagement, de såkaldte ”primære kunder”. Det er den kundegruppe, Voxmeters kundemåling omhandler.

I 2017 tabte Nordea og Danske Bank henholdsvis 34.000 og 17.000 primære kunder.
Reaktionen fra Nordea og Danske Bank har stort set været enslydende, at de genkender tendensen i målingen, men ikke omfanget. En mere moderat reaktion end i februar 2013, hvor Voxmeters
måling viste et tab hos Danske Bank på 98.000 primære kunder. Dengang blev Voxmeter mødt af heftig kritik fra Danske Bank. Seks måneder senere, og efter et direktørskifte, meddelte Danske Bank,
at kundetabet var på 94.000 kunder. Stort set samme historie gentog sig i 2016, da Voxmeter målte et kundetab hos Nordea på 39.000 kunder, hvilket Nordea først benægtede, men senere på året
bekræftede.

Disse kunder MEDTAGES i målingen:
A: Voxmeters måling baserer sig på ”Primære kunder”.
Disse kunder medtælles IKKE i målingen:
B: ”Sekundære kunder”.
C: Kunder under 18 år.

Voxmeters måling medtager altså kun kunder, der falder i kategorien ”Primær bank”, hvilket vil sige den bank i hvilken kunderne vurderer, at man har størsteparten af sit økonomiske engagement.
Bankens øvrige kunder falder i kategorien ”Sekundær bank” og medtælles ikke i beregningen. Ej heller kunder under 18 år.

Årsagen til denne sondring er, at Voxmeter både hjælper bankerne med at vinde helt nye kunder, men også med at fastholde kunder ved at øge kundeloyaliteten og samhandlen – f.eks. konvertere de
sekundære kunder til primære bankkunder.

10 års jubilæum med bankmålinger

CEM Bank Intelligence er Danmarks mest omfattende bankundersøgelse. Alle bankkunder i undersøgelsen er tilfældigt udvalgt af Voxmeter og inviteret via telefon. Alle kunder har afgivet sin
mening anonymt. Således adskiller undersøgelsen sig fra undersøgelser, hvor kundekontakter leveres af bankerne selv, eller hvor banken selv sender undersøgelser ud til kunderne. I 2017
udvidede Voxmeter antallet af interview fra 146.000 til 224.000 pr. år. Udvidelsen betyder, at Voxmeter kan levere endnu flere typer undersøgelser fra dag til dag.

Kontakt Voxmeter og hør mere.

Du er velkommen til at kontakte

 

 

Christian Stjer
Adm. Direktør
cs@voxmeter.dk
26 83 82 82
 

Christian Stjer

 
 

Tilbage til Nyheder

Hver tredje dansker ønsker at dronning Margrethe abdicerer

Jyllands-Posten 02.03.2018 kl. 05:23

Halvdelen af danskerne ser helst Margrethe fortsætte som regent. Men en en tredjedel ønsker hun abdicerer.

Det viser en ny måling foretaget af Voxmeter i dagene efter prins Henriks bisættelse. Målingen er fortaget fra den 22. til den 28. februar med 1075 respondenter.

Jyllands-Posten
 

Tilbage til Nyheder

Nordea og Danske Bank taber kunder

Share on FacebookShare on LinkedinShare on Twitter

 
Nordea har tabt knap 34.000 kunder i 2017, hvilket svarer til indbyggertallet i Hillerød kommune. Danske Bank tabte ca. 17.000 kunder. Udover Arbejdernes Landsbank og Jyske Bank, er det de små og mellemstore banker, der vinder flest nye kunder.

Bedste bank

Stikprøve: 104.000 telefon- + 50.334 web-interview, i alt 154.334 interview, nationalt repræsentativt 18 år+. Den maksimale statistiske usikkerhed er +/- 0,22 %.

Voxmeters måling medtager udelukkende kunder, der falder i kategorien ”Primær bank”, hvilket vil sige den bank, kunderne vurderer, at man har størsteparten af sit økonomiske engagement. Bankens øvrige kunder falder i kategorien ”Sekundær bank” og medtælles ikke i herværende beregning. Årsagen til denne sondring er, at CEM Intelligence både hjælper bankerne med at vinde spritnye kunder, men også med at øge kundeloyaliteten og hermed samhandlen, f.eks. konvertere de sekundære kunder til primære bankkunder.

10 års jubilæum med bankmålinger

CEM Bank Intelligence er Danmarks mest omfattende bankundersøgelse. Alle bankkunder i undersøgelsen er tilfældigt udvalgt af Voxmeter og inviteret via telefon. Alle kunder har afgivet sin mening anonymt.
Således adskiller undersøgelsen sig fra undersøgelser, hvor kundekontakter leveres af bankerne selv, eller hvor banken selv sender undersøgelser ud til kunderne. I 2017 udvidede Voxmeter antallet af interview fra 146.000 til 224.000 pr. år. Udvidelsen betyder, at Voxmeter kan levere endnu flere typer undersøgelser fra dag til dag.

Kontakt Voxmeter og hør mere.

Du er velkommen til at kontakte

 

 

Christian Stjer
Adm. Direktør
cs@voxmeter.dk
26 83 82 82
 

Christian Stjer

 
 

Tilbage til Nyheder

Danske storbanker mister tusindvis af kunder til de små

Børsen 26.02.2018 kl. 06:12

Landets bankkunder flokkes om de mindre banker

Mens de otte største banker i 2016 mistede 15.700 kunder til landets mindre pengeinstitutter, accelererede kundetabet til 44.700 sidste år. Det svarer til næsten en tredobling på et år.
Det viser en ny og omfattende kundeundersøgelse fra analysehuset Voxmeter.

Børsen
 

Tilbage til Nyheder

Danskerne køber fortsat masser af dieselbiler

Fyens Stiftstidende 10.02.2018 kl. 14:48

På trods miljødebat og kritisk lys på diesel køber danskerne fortsat biler med dieselmotorer – selvom kun 15 procent siger, de ville vælge en dieselbil.

Hvert tredje kvartal spørger Voxmeter for Bilbranchen DI 3250 potentielle bilejere om, hvilken type brændstof, som de forventer deres næste bil, som købes eller leases, skal drives af.

Fyens Stiftstidende
 

Tilbage til Nyheder

Måling: Hver anden dansker ønsker at kunne fravælge DR

Politiken 10.02.2018 kl. 08:25

Seks af ti svarer i måling, at licensen er for høj. DF og V mener ikke, at man skal kunne vælge DR til og fra.

Således svarer knap 52 procent i en ny spørgeundersøgelse af Voxmeter for Ritzau ja til, at de mener, at man skal kunne fravælge både adgang og betaling til DR.

Politiken
 

Tilbage til Nyheder

Ringkjøbing Landbobanks årsregnskabsmeddelelse for 2017 – Det bedste resultat i bankens historie

Euroinvestor 31.01.18 kl. 08:00

Kundetilfredshed og omdømme

Banken kan med stor tilfredshed konstatere, at banken målt både på kundetilfredshed blandt bankens kunder og målt på omdømme generelt er placeret helt i top inden for den danske pengeinstitutsektor i 2017.
Dette er blevet fastslået i en række forskellige undersøgelser, hvor bankens placeringer har været følgende:
Næsthøjeste kundetilfredshed i Danmark (Voxmeter – januar 2018)
Bedste omdømme blandt pengeinstitutter i Danmark (Voxmeter – november 2017)

Euroinvestor
 

Tilbage til Nyheder

Et år med Trump har ikke indyndet ham hos danskerne

Information 30.01.18 kl. 07:10

Danskerne er stadig meget lidt glade for USA’s præsident Donald Trump.

Det viser en ny måling foretaget af Voxmeter forud for Donald Trumps første “State of the Union”-tale til Kongressen i USA.

Information
 

Tilbage til Nyheder

DF og flertal af danskere vil have danske navne på uddannelser

Berlingske 26.01.18 kl. 15:40

Flere end halvdelen af danskerne mener, at uddannelsesinstitutioner skal have danske navne, viser ny måling.

Det viser en undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Ritzau blandt 1017 repræsentativt udvalgte danskere.

Berlingske
 

Tilbage til Nyheder

Meningsmåling: Så mange vil forsøge at købe billetter til U2

GAFFA 26.01.18 kl. 15:15

Mandag den 29. januar klokken 10 begynder det ordinære billetsalg til U2’s koncert i Royal Arena den 29. september, en koncert der allerede er blevet talt og skrevet meget om.

Voxmeter har for GAFFA spurgt 1036 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år og stillet dem i alt otte spørgsmål om U2 og koncerten i Royal Arena.

GAFFA
 

Tilbage til Nyheder