Interessen for elbiler er fordoblet i 2018


Elbil Foto af: stux

Taget den herskende klimadebat og regeringens seneste klimaudspil i betragtning, ser fremtidsudsigterne for elbilen lyse ud. Elbilen bliver peget på som fremtidens alternativ til de konventionelle forbrændingsmotorer. Alligevel har den ikke rigtig slået igennem på det danske bilmarked. Flere eksperter spår dog, at elbilen i 2019 og 2020 for alvor vil vinde indpas.


CEM Cars Intelligence - Forventer at købe elbil

Q: Forventet brændstoftype ved kommende bil – Respondenter der har svaret ”El” – Stikprøve: 9.306


I artiklen Nye elbiler står klar på stribe kunne FDM tidligere i januar fortælle, at der i de kommende år vil blive lanceret mindst 22 nye elbiler i Danmark, hvilket kommer til at spille en afgørende rolle for elbilens succes på det danske marked. Voxmeter har i denne anledning taget et kig i databasen CEM Cars Intelligence og undersøgt, hvordan interessen for elbiler har udviklet sig i 2018.

Undersøgelsen viser, at andelen, der forventer at købe en elbil, er fordoblet i løbet af 2018. Særligt i det sidste kvartal, er interessen steget markant. Regeringens klimaudspil, der favoriserer elbiler, blev fremlagt i oktober 2018, hvilket kan være en medhjælpende faktor til den påfaldende store interesse.

Med den stigende efterspørgsel blandt danskerne og udsigten til et langt større udbud, ser elbilernes fremtid lys ud. Nu er det bare op til forhandlerne og importørerne at markedsføre til de rette modtagere af de rette kanaler, så de kan sikre sig en stærk position på markedet. Netop dette kan Voxmeter hjælpe med.


Kontakt Voxmeter, hvis du vil vide mere om danske bilejere og -købere. Siden 2016 har Voxmeter monitoreret bilejernes vurderinger og oplevelser af skiftende forhold, der berører den danske bilbranche. Læs mere om CEM Cars Intelligence.

Læs mere

Biler er noget vi taler omtim mossholder Unsplash
Disse bilejere går mest op i serviceaftaler
Her er kvindernes foretrukne bilmærker
Nye tal: Fire ud af ti vil købe en el- eller hybridbil
Dyre biler kører bedst
Hvor mange biler ejer børnefamilierne?
Ny buschaufføruddannelse til fleksjobbere