I’ve Wanted You – Søskendemagi på VoxHots 2. plads

I've Wanted You - søskendemagi på VoxHots 2. plads


Det svenske søskendepar og duoen ’First Aid Kit’ har gennem de sidste seks år indtaget alverdens scener. De har fået større og større succes – ikke mindst i USA, hvor de har kørt landevejene tynde og opført deres singer songwriter-musik, der ofte indeholder politiske budskaber. De har spillet på Roskilde Festival flere gange, og nu viser Voxmeters analyse, at de med deres nye udgivelse har et solidt ben plantet i den danske muld.
 
Deres nye nummer ’I’ve Wanted You’ ligger nummer to på VoxHot-listen i uge 41 og nummer fire på Voxmeters ’All Time-liste’ med knap 1.2 millioner danske fans.

De danskere, der kan lide nummeret, mener, at det oser af kærlighed og tristhed. Det er et melankolsk nummer, der især appellerer til de helt unge og de ældre kvinder over 60 år. Danskere mellem 30 og 60 år er dog mindre begejstrede for det triste univers.


Stemningen i I’ve Wanted You


Lytterne mener, at nummeret egner sig særdeles godt til radio, selvom det ikke er i radioen, man normalt hører den slags numre. Faktisk vil mere end halvdelen af danskerne gerne høre nummeret i radioen. Flere af dem, der giver nummeret en top-rating, kommenterer sågar, at de savner at høre meget mere fra First Aid Kit på danske radiokanaler. En fan skriver for eksempel kort og kontant: ”Promovér gruppen mere i medierne.”

Ifølge lytterne kan nummeret også bruges som underlægningsmusik til film og tv-programmer. Lytterne mener nemlig, at nummeret har et filmisk element i sig – måske på grund af dets særlige kombination af kærlighed og tristhed. Lytterne mener, at nummeret passer især godt til spillefilm, men synes også, det kan bruges til dokumentarfilm.


 Hvilke anledninger I've Wanted You passer godt til

Al den musik du kan se og høre på VoxHot-listen er 100 % styret af evalueringerne fra et nationalt repræsentativt lytterpanel. Medlemmerne af lytterpanelet er tilfældigt udvalgt og rekrutteret via telefon. VoxHot-listen er altså hverken styret af radiostationerne, streamingtjenesternes playlister eller hvor mange penge, en kunstner har i ryggen til markedsføring. På VoxHot-listen er det kunstnerne selv, eller kunstnernes musikselskab, der uploader musikken og herefter lader publikum bestemme placeringen på VoxHot-listen.

Denne fremgangsmåde har allerede hjulpet flere ukendte og mindre kendte kunstnere med at få dokumenteret, at deres musik fortjener langt mere opmærksomhed, end den får i dag. VoxHot-listen er tilgængelig for alle, men koncertarrangører, medier og radiokanaler har udvidet adgang, både til VoxHot-listen og til den ugentlige monitorering af danskernes musikforbrug.

Hør nummeret på VoxHot-listen mens du læser lytteranmeldelser

Lyt til I've Wanted You

 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

 

Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om APP’en på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk