Jay-Z og Beyoncé fungerer skidt sammen

billboardsound.com

På The Carters nye single ‘Apeshit’ får vi et endnu et indblik i Beyoncés og Jay-Z’s ægteskab. Først kom utroskabskrisen, så undskyldningen, og med Apeshit får vi forsoningen med ordene ’I can’t believe we made it’. Apeshit betyder ikke bare abelort. Det betyder ekstatisk eller overstadig, som kun aber kan blive det – eksempelvis når de er i brunst. Men danskerne er ikke overstadige over nummeret. Selvom Jay-Z og ikke mindst Beyoncé er kæmpe stjerner med adskillige Grammyer på hylden, så mener danskerne ikke de fungerer sammen på nummeret.

Kun 7% af danskerne kan godt lide nummeret. Og overraskende nok, er sangdimensionen det, flest forholder sig kritisk til. Kun 5% af danskerne er vilde med vokalerne, mens 91% er fuldkommen neutrale. Men man burde forvente at flere, ville være vilde med vokalen, når vi har at gøre med sangmonsteret Beyoncé.

Vurdering af vokalen i Apeshit

Selvom nummeret skal afspejle forsoningen af power-parret, oplever 25% af dem, der faktisk godt kan lide nummeret, en stemning af irritation, når de lytter til det. Ligeledes oplever 25% en stemning af nærhed, som nok matcher intentionen med Apeshit bedre. Det er et nummer, man skal forstå, for at kunne lide det. Man skal lytte til teksten, man skal kende historien og ikke mindst meningen med Apeshit. En fan skriver bl.a. ”god energi og fuld fart på, men lidt mærkeligt med titlen.” Og de, der ikke er fan, bryder sig bare ikke om ordet Apeshit.

Stemning i Apeshit

Danskerne er i det hele taget ikke helt til hiphop, aggressioner og slang denne sommer. Fars Rum ligger med DansMedDig nummer 20 (uge 26) på hitlisten, mens Drake er helt nede på en 38. plads med Nice For What. Øverst ligger de melodiøse, de akustiske og de sangstærke stemmer som Shawn Mendes, John Mayer og Sam Smith.

Lytterne er dog enige om, at Apeshit er et nummer med gang i den, power og aggressivitet. Den passer til ture, motion og dans. Den passer til bevægelse, til at få aggressionerne ud og skråle med på de få sætninger, der synges og ikke rappes. Og netop manglen på melodi og sang er nummerets svaghed. ”Jeg ville indlægge noget sang. Det der monotone rap/snak hen over musik er ganske enkelt for kedeligt og intetsigende,” skriver en lytter. En anden skriver om sangen: ”Bryder mig generelt ikke om pitch corrector, så det ville jeg fjerne.” Og man kan da også undre sig over, at der lægges autotune henover Beyoncés teknisk overlegne vokal.

Parret skraber bunden på Voxmeters hitliste. Men selvom danskerne ikke er særligt vilde med nummeret, vil 28% alligevel gerne høre Apeshit live. Det skyldes formentligt Betoncé og Jay-Z, mere end det skyldes The Carters.

 


Hør nummeret og se rating